2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Eğitsel, Kültürel, Sportif ve Sosyal Başarılarımız

2017 - 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SOSYAL BAŞARILARIMIZ

·         Girişimcilik Kulübü Öğrencilerimizden Aylin Peri AYAYDIN, İrem AVCI ve Başak AKSOY 2017 yılında kurdukları SOULFLY isimli şirketle Yılın Şirketi Yarışması´nda 360 şirket arasından ilk 5´te yer alarak uluslararası geçerliliği olan girişimcilik sertifikasını almaya hak kazanmışlardır.

·         30 Kasım 2017 tarihinde Haydarpaşa Lisesinde düzenlenen Meridyen Münazara İç Turnuvasına katılan Vefa Lisesi Münazara kulübümüz turnuvada büyük bir başarı elde etti. 60 takım arasında 4 takımımız ilk 16’ya girerek çeyrek finale çıkmaya hak kazandı. Başarılı bir mücadelenin ardından 2 takımımız yarı finale çıktı. Finalde ise Vefa A takımından Esra Tunalı ve Simge Akar rakiplerini yenerek şampiyon oldu.

·         Okulumuz 9-D sınıfı 1611 numaralı öğrencisi İlayda Ezo Özcan, taekwondo dalında İstanbul il 3.sü olmuştur.

·         12-14 Mart 2018 tarihleri arasında İTÜ Süleyman Demirel Kongre Merkezinde düzenlen 49. Tübitak Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İstanbul Avrupa Bölge Yarışmasında, coğrafya dalında, okulumuz 11.E sınıfı öğrencilerinden Bilge Türkoğlu ve Enes Sancı ile birlikte hazırlanan "Lise Öğrencileri Arasında Beyin Göçü Eğiliminin Araştırılması" isimli proje Avrupa Bölgesi ikincisi olmuştur.

·         Hazırlık A sınıfı öğrencimiz Zeynep Sude Küçük, 12-15 Mart 2018 tarihinde yapılan Tübitak 49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İstanbul Avrupa Bölge yarışmasında, matematik alanında birincilik kazanmıştır. Öğrencimiz "Olasılık Problemi ile Kriptografik Şifreleme" konulu araştırma projesiyle ödüle layık görüldü.

·         Okulumuzun öğrencilerinden 10-B’den Yusuf Eren KAYMAK, 10-C’den Duru AKPINAR ve Hz.D’den Mert ÇALIŞKAN´ın katıldığı Haydarpaşa Lisesi´nde düzenlenen İngilizce Münazara yarışmasında (Haydarpaşa Debate Championship),  öğrencilerimiz finale yükselerek 25 takım arasından ikinci oldu.

·         10-C sınıfı öğrencilerinden Doruk ÜZGÜN, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Bilim Olimpiyatlarında Matematik dalında dereceye girerek madalya kazandı.

·         Okulumuz öğrencisi Hafza Çelik, 30-31 Mart - 1 Nisan 2018 tarihleri arasında Özyeğin Üniversitesinde gerçekleşen ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi´nin etkinliği olan University4Society etkinliğine katıldı. University4Society, tasarımcı, yazılımcı ve iş geliştiricilerini bir araya getiren, tüm Türkiye´den üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşecek, katılımcı takımların 48 saat içinde toplumsal sorunları teknoloji ile çözen yenilikçi girişimler üretebilecekleri, mentorlar ve alanında uzman eğitimciler sayesinde bu girişimleri geliştirirken farklı bakış açıları da kazanabilecekleri bir girişimcilik maratonudur. Bu 48 saatlik maratonda "Designer" ve "Developer" kategorisinde yer alan öğrencimiz, iş fikrini yatırımcılara sunarak sunumunu gerçekleştirdi. Etkinliği birincilikle tamamlayan öğrencimiz, birincilik ödülü olan 15.000$ değerinde 6 Haftalık Silikon Vadisi kampına gitmeye hak kazanmıştır. Öğrencimiz, 3 ay ODTÜ´de eğitim aldıktan sonra, 6 haftalık eğitim için Amerika´nın Kaliforniya eyaletinde bulunan Silikon Vadisi´ne gitmek üzere yola çıkacaktır.

·         İstanbul il masa tenisi müsabakalarında okulumuz kız öğrenci takımı Kabataş Lisesi´ni yenerek ilk 5 final mücadelesine katılarak Çapa Fen Lisesi ile mücadele etmiş ve Çapa Fen Lisesi´ni yenerek finale yükselmiştir.

·         22. Türkiye Felsefe Olimpiyatlarında Okulumuz öğrencilerinden Erdi AYDOĞDU Türkiye genelinde 39 okul arasından ilk 15´e, İstanbul genelinde ise ilk 8´e girmeye hak kazanmıştır.

·         Vefa Büyük Bayan Voleybol takımında yer alan 4 kız öğrencimizin de katılımıyla gerçekleşen İstanbul Voleybol Turnuvası´nda başarı sağlanılmıştır.

·         Genç Başarı Vakfı´nın yaptığı yarışmada Girişimcilik Kulübümüzün 2018 yılı için Kurmuş olduğu Aura isimli şirket ilk 50 şirket arasına girerek fuara katılmaya hak kazanmıştır.

·         Kabataş Erkek Lisesi´nde yapılan "İnnovasyon ve Girişimcilik" kampına katılım gösteren 20 öğrenciden oluşan grubumuz 4 yarışmanın 3´ünde birinciliği kazanarak okulumuzu en iyi şekilde temsil etmişlerdir.

·         TÜGVA tarafından Türkiye Satranç Federasyonu gözetiminde düzenlenen satranç turnuvasında öğrencimiz Melih Birinci aralarında Atatürk Fen Lisesi, Cağaloğlu Anadolu Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi, Pertevniyel Lisesi´nin de bulunduğu okullardan gelen rakipleri arasından sıyrılarak 1. olmuştur.

·         İstanbul Atatürk Fen Lisesi´nin düzenlemiş olduğu bilim olimpiyatlarında öğrencimiz Gamze SÖNMEZ Biyoloji alanında 3. olmuştur.

·         İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nin düzenlemiş olduğu "Sözlük Özgürlüktür" projesi kapsamında düzenlenen "Özgürleştiren Panolar" Yarışması için öğrencilerimiz tarafından hazırlanan pano il genelinde aralarında Galatasaray Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi, Cağaloğlu Anadolu Lisesi, Pertevniyal Lisesi, Çapa Fen Lisesi, Kabataş Lisesi´nin de bulunduğu 1129 okul arasından sıyrılarak 1. olmuştur.

·         İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nin düzenlemiş olduğu "Sözlük Özgürlüktür" projesi kapsamında düzenlenen "Kelime/Lügat" Bilgi yarışmasında öğrencimiz Fırat BELLİ İstanbul genelinde 3., Fatih ilçesi genelinde 1. olmuştur.

·         Okulumuz 11. Sınıf öğrencilerinden Öykü Su IŞIK Üsküdar Üniversitesi tarafından düzenlenen “5. Film ve Fikir Festivali”ne katılım sağlamış olup gösterdiği başarıyla katılım belgesi almaya hak kazanmış ve okulumuzu en iyi şekilde temsil ederek okulumuza “teşekkür belgesi” kazandırmıştır.

BAŞARILARIMIZ HIZLA DEVAM ETMEKTEDİR....

Yayın: 13.06.2018 - Güncelleme: 13.06.2018 02:49 - Görüntülenme: 127