Eyüboğlu Koleji IB TOK (Bilgi Kuramı) Konferansına Katıldık

Eyüboğlu Eğitim Kurumları tarafından Azerbaycan, Ürdün ve Türkiye’deki okullardan öğrencilerin katılımıyla düzenlenen, 16. Uluslararası “Bilgi Kuramı Dersi (ToK) Gençlik ve Kültür Konferansı”na (“The 16th Annual International Students’ Theory of Knowledge (ToK) Youth and Culture Conference”) 13 öğrenci ve 2 öğretmen ile katılım sağladık.

Bu konferans ile öğrencilerimiz:

• hem kendi kültürlerindeki hem de diğer kültürlerdeki inanışları ve farklılıkları derinlemesine inceleme,
  • gerçek dünyayı, Bilgi Kuramı dersi (ToK) perspektifinde daha etkileşimli çalışma,
  • farklı bölgelerden ve özgeçmişlerden gelen gençlerin bir araya gelmesiyle, kültürel farklılıkları ve benzerlikleri araştırma ve görüşlerini ifade etme,

fırsatı buldular.

Konferansı düzenleyen Eyüboğlu Eğitim Kurumlarına ve katıldıkları toplantılarda üstün başarılar gösteren öğrencilerimize teşekkür ederiz. 151 yıllık bir çınar olan Vefa Lisesi olarak IB okulu olma sürecinde emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz.

Nida Nur EFE: Bu hafta katıldığımız konferans, katıldıklarım içerisinde en verimli olanlardan biriydi. Geçirdiğimiz süre içerisinde TOK dersi ile ilgili temel bilgileri edindim ve yapılması gereken sunum (presentation) için bir ön bilgi aldım. İleride fırsatım olursa tekrar katılmak isterim.

Öykü KARAKUŞ: Eyüboğlu Kolejinde katıldığım konferanstan çok memnun kaldım.  Bize bu inanılmaz fırsatı veren herkese çok teşekkürler.

Rana Selen TURAN: Sunumlar da tartışmalar da gayet verimliydi. Özellikle sorular üzerinde tartışmak eğlenceliydi. Gerçekten de fikir depremini yaşadık. Umarım seneye tekrar TOK konferansına katılırız.

Nisa AKSU: Konferans gerçekten çok güzeldi. Birden fazla eğlenceli aktivitesi, değişik bakış açıları getiren konferansları, kibar öğrencileri ve çalışanları ile katılımcıların kaliteli zaman geçirmesine neden oldu. Bizi ağırlayan okula çok teşekkür ediyorum.

Nurum AKSU: Dinlerken inanılmaz keyif aldığım ve klasik düşünme metotlarının aksine insanı düşünmeye, araştırmaya, okumaya ve öğrenmeye iten pek çok şey öğrendiğim inanılmaz yararlı bir programdı. Birçok IB öğrencisi ile tanışıp kaynaşırken hem İngilizce seviyemi hem de bilgi birikimimi arttırdığım harika bir konferanstı. Önümüzdeki sene için de katılmayı dört gözle bekliyorum.

Edasu GÜVENÇ: TOK konferansında bir yandan farklı kültürler tanırken bir yandan da yaptığımız tartışmalar ve sunumlarla çok fazla tecrübe edindik.

Berkay ŞENTÜRK: Benim için IB ile ilgili katıldığım ilk konferanstı. Bence ToK bizim için büyük bir fırsattı. Sunumlar tartışmalar ve tabi ki Dr. Bill Roberts’ın konuşması çok faydalıydı. Umarım gelecek sene konferans´a bir IB okulu olarak katılırız.

Nazlıcan KARABULAK: Önümdeki zorlu iki yıl için gereken belki de en önemli şeyler hakkında bilgi edinme fırsatı bulduğum, birçok konu hakkında yeni bakış açıları kazanmama yardımcı olan harika bir konferanstı. Edindiğim bilgiler sayesinde dinlediğim sunumlar ve katıldığım “Session”lara bir sonraki konferansa dinleyici yerine konuşmacı rolünde bir katılımcı olmak için sabırsızlanıyorum.

Görkem YÜKSEL: Birbirinden farklı bir sürü aktivite ve sunum vardı. Biri sürü şey öğrendim ve gördüm. Gerçekten güzel zaman geçirdim. Benim için ilgi çekici bir deneyimdi.

Arda ULUSOY: Genel olarak gayet öğretici, aynı zamanda da sıkmayan ve eğlendiren; sosyalleşmeye zaman tanırken IB’nin işleyişini de anlatan harika bir deneyimdi.

Kerem BAYER: TOK konferansına okulla katıldığım için çok mutluyum. Konferans çok güzeldi, çok eğlendim, orada sunum yapmak isterim belki seneye yapabilirim.

Mert ÇALIŞKAN: “Bence, bu konferans bize gelecekte de böyle konferanslara konuşmacı olarak katılmak istediğimizden ve diğer insanlara bizim hepimizin sahip olabileceği Bilgi Sorularına dair sahip olduğumuz görüşleri sunarak aydınlatmak istediğimizden ötürü önemli bir örnek teşkil etmektedir.”

Seben AKMAN: IB programı kapsamında katıldığım TOK konferansından çok memnun kaldım. Siyasi ve kültürel sorunlar üzerinde düşünme ve bunu beni değil "biz"i mesken tutarak açıklama fırsatına sahip oldum. Bu deneyimi edinmemi sağlayan öğretmenlerime teşekkür ederim.

23-10-201823-10-201823-10-201823-10-201823-10-201823-10-2018

Yayın: 23.10.2018 - Güncelleme: 23.10.2018 22:55 - Görüntülenme: 186