Haz

03 Temmuz 2017-27 Ağustos 2017 tarihleri arasında devam edecek olan EBA Yaz Kursları hazırlıkları devam ediyor. Kurslara 11. ve 12. sınıf öğrencilerimiz kayıt yaptıracaklardır.Öğrencilerimizin seçtiği dersler üzerinden yine öğrencilerimizin tercih edecekleri öğretmenler tarafından kurslar verilecektir.Öğrencilerimizin süresinde başvuru yapmalarını bekliyor kursların öğrencilerimize faydalı olmasını diliyoruz.

Haz

Asya Pasifik Uzay İşbirliği Örgütü Tübitak işbirliğinde Türkiye genelinde anadolu liseleri arasında düzenlenen "Gelecekteki Evimiz : Uzay " temalı proje yarışmasında öğrencimiz Zeynep AKYAZICI´nın projesi dereceye girerek, PEKİN´de yarışmaya hak kazanmıştır.Başarılar diliyoruz.

Haz

"Vefa Lisesi´nin Çanakkale Savaşlarındaki Rolü"nü araştırma projesi başlığı altında ve Vefa Lisesi Tarih Tabiat Kulübü çalışmaları kapsamında bir diğer önemli aşama olan "VEFA LİSELİ ŞEHİDLERE SAYGI ANITI"nın yapımı için ilk adımımızı attık.

Haz

LYS adaylarına başarılar diliyoruz.

Haz

Okulumuz Coğrafya Zümresi Başkanı Ayşe YILMAZ´ın koordinatörlüğünde  Boğaziçi Üniversiutesi ile işbirliği prdotokolü çerçevesinde 40 kadar öğrencimiz ile 31 Mayıs 2017 tarihinde Kandilli Rasathanesini ziyaret ettik.İncelemelerde bulunduk.

Haz

Vefa Lisesi Tarih ve Tabiat Kulübü´nün çalışmaları kapsamında Edirnekapı Şehidliği´ndeydik. Burada, Edirnekapı Şehitliğindeki 14 bin Çanakkale Şehidiyle ilgili bir anma programı düzenledik. Terör olayları sırasında şehid düşen vatan evlatlarını da ziyaret ettik. Kabirlerine gül bıraktık. Hüzünlendik ama görevimizi yapmış olmanın sevinciyle de şehitlikten ayrıldık.

May

Vefa Lisesi Tarih ve Tabiat Kulübü´nün organizasyonu ile, İlim Yayma Vakfı Ekmekçizade Ahmed Paşa Medresesi´nde, okulumuzun isim kaynağı Ebul Vefa´yı andık. Vefa adını aslına rücu ettirmeye çalıştık. Bu nedenle, program konuşmacımız İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Reşat Öngören hocamıza ve katılımları ile toplantımıza şeref katan Fatih Kaymakamı Sn. Ahmet Ümit Beyefendilere teşekkür ediyoruz.

May

22 Mayıs 2017 tarihinde düzenlenen finallerde Vefa Lisesi Masa Tenisi  Takımı şampiyon oldu.Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyoruz.

May

Milli Eğitim Bakanlığı´nın onayı ile bu sene 9.´su gerçekleştirilen Attilâ İlhan Liseli Gençler Kompozisyon Yarışması 20 Mayıs 2017 tarihinde  İstanbul´da bulunan vakıf merkezinde gerçekleştirilen  final ile sonuçlandı. Finale kalan 10 eserin Türkiye´nin değişik illerinden gelen genç yazarları, yarışma jürisi karşısına  çıkarak eserlerinin savunusunu gerçekleştirdi.

May

Proje kapsamında düzenlenen Vefa´da Bir Edebiyat Öğretmeni Reşat Nuri Güntekin Öykü Yarışması sonuçları belli oldu.İstanbul İli genelinde 60 kadar lise öğrencisinin katıldığı yarışmada dereceye giren eserlerin sahiplerine Vefa Lisesinde düzenlenen törenle ödülleri dağıtıldı.

May

Vefa Lisesi Tarih ve Tabiat Kulübü´müzün çalışmaları kapsamında,  101. Yılında Kut´ül Amare Zaferini Hatırladık. Kulüp Danışman öğretmenimiz Mehmet Akif Bal´ın takdimiyle başlayan konferansımıza katılan Sn. Prof. Dr. Mustafa Budak, Sn. İrfan Dağdelen beyefendilere, konuşmalarından dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Konferansa dinleyici olarak katılan idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize ise ayrıca teşekkür ediyoruz.

May

Okulumuzu başarı ile temsil eden öğrencilerimizi ve emeği geçen tüm danışman öğretmen ve idarecilerimizi tebrik eder ve sponsorlarımıza teşekkür ederiz.

May

Okulumuz Spor Kulübü tarafından bu yıl 1.si düzenlenecek olan Vefa Spor Festivali 14-18/05/2017 tarihleri arsanda zengin bir programla gerçekleşecek.Festivalin teması "Zirveyi Hissetmeké olarak belirlendi.Festivalde çeşitli söyleşiler,atölyeler,ve sporun farklı branşlarında müsabakalar yer alacak.Festivale 100 yıllık proje okulları davetli olarak katılacaklar.

May

arihi ve köklü geçmişi ile bilinen Vefa Lisesi, Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı’nın da desteği ile sosyal sorumluluk projesi kapsamında, ´Kan Bağışı´ etkinliği gerçekleştirdi. “İyilik Kanımızda Var” diyen “Vefalı” gençler ´Kan Bağışı´ organizasyonunda bizzat görev aldılar.

May

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mehmet KARACA´yı davetlimiz olarak     tarihinde Okulumuzda ağırladık.Rektörümüz tarafından öğrencilerimize ve komşu okulumuz  Cibali Şehit İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine "21. Yüzyılda Üniversiteler"başlıklı bir konferans verildi.