Projelerimiz

Ekm

Vefa Lisesi 2019-2020 PASCH Projesi faaliyet programı için tıklayınız.

Eyl

Bakanlığımız ile Ankara Goethe Enstitüsü arasında on bir (11) yıldır devam eden "Okullar Geleceğin Ortakları (PASCH)" projesi kapsamında 20.07.2019-03.08.2019 tarihleri arasında Trabzon ili Ortahisar ilçesi Trabzon Fen Lisesinde "Karadeniz Bölgesi Ülkelerinde Kültürel Çeşitlilik ve Ortak Özellikler" konulu PASCH dil kampı düzenlenmiştir.

Mrt

2018-2019 Eğitim öğretim yılında AB,Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Debate-Global Awareness projesi Yunanistan,Romanya,İspanya ve Almanya ortaklıkları ile devam ediyor.İstanbul ve Romanya hareketliliklerinden sonra 07 -14 Nisan 2019 tarihlerinde İspanya Sevilla Espartinas hareketliliği gerçekleşti.24-30 Kasım 2019 tarihleri arasında  Almanya Siegen hareketliliği gerçekleşti.Sırada  Yunanistan hareketliliği  var.

Üçüncü etkinlik gerçekleştirilecektir.

Ekm

Eğitim öğretim yılında yeni bir proje olan Kanada Eğitim Bakanlığı Öğrenci Değişim Programını hayata geçirmek için harekete geçtik.

Kas

Her eğitim öğretim yılı sonunda  İngiltere veya Kanada´da yaz okulu uygulaması yapılmaktadır.

May

Vefa High School is aiming at graduating students  depending on moral and humanity values while communicating  with the developing world successfully by having an effective use of the foreign languages .

Mrt

Vefa Lisesi uluslararası bir program olan IB ( Uluslararası Bakalorya Programı ) ´nı uygulamak üzere çalışmalarını hızla sürdürmektdir. Yetkilendirme sürecinde yaptığımız çalışmaları içeren dosya içeriğini aşağıdaki dosya bağlantısından görebilirsiniz.

Programın 2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanması planlanmış ve hazırlık süreci tamamlanmı,yetkilendirme sürecinin sonuna gelinmiştir.

Kas

Belirtilen yayınlar süreli olarak çıkarılmaktadır.Geniş bir öğrenci kitlesinin katılımı söz konusudur.

Kas

Vefa Lisesi ev sahipliğinde Uluslararası Olimpiyat Yaz Okulu ( Haziran- Temmuz 2019 ),Bosna->Hersek Kardeş Okul Uygulaması,Erasmus Projeleri,Bilim Şenliği,Sempozyumlar,Spor Festivali vb.

Kas

Ulusal Bilim Şenliği,Kültür Haftası,Sporfest kapsamındaki ve planlamalara göre  çok sayıda ve zengin içerikte atölye çalışmalarına yer verilmektedir.

Kas

Vefa Lisesi kütüphanesinde bülunan yaklaşık 17.000 kitabın tasnif ve kataloglama çalışması devam etmektedir.

Kas

Boğziçi Ün.,İTÜ,İstanbul Ün.,Medipol Ün.,FSM Vakıf Ün,İBB Kültürel Etkinlikler Daire Başkanlığı Kültür A.Ş.Vefa Lisesi Eğitim Vakfı,Fakülte işbirlikleri ve protokollü çalışmalar devam etmektedir.

Kas

Tübitak Bilim Fuarı,öğrenciler arası araştırma projeleri,olimpiyat hazırlıkları,bilim şenliği olarak devam eden çalışmalarımız 2019 yılında 15.Uluslararası  Zhatikov Fizik ve Matematik Olimpiyatları katılımı ile uluslararası boyuta taşınmıştır.Yaz aylarında Vefa´da  olimpiyat yaz okulu çalışmalarına yer verilecektir.Ve 2018-2019 Eğitim öğretim yılında 16-18 Nisan 2019 tarihleri arasında  Vefa Lisesi 1. Ulusal Bilim Şenliği düzenlenecektir.