Konya Bilim Merkezi'nde Düzenlenen Eğitim Robotları Yarışmasında Vefa Lisesi Takımı Yılın En Girişimci Takımı Seçildi.

Vefa Lisesi Robotik Kulübü takımı, 13,14 Kasım 2019 tarihlerinde ,TÜBİTAK'ın  desteklediği  ilk bilim merkezi ünvanına sahip olan Konya Bilim Merkezi'nde  Sanlab işbirliğiyle  düzenlenen lusal Eğitim Robotları Yarışmasına katıldı.Yılın en girişimci takımı seçildi.

"Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye'nin yüksek standartlı ilk Bilim Merkezi olan Konya Bilim Merkezi, Ulusal Eğitim Robotları Yarışması'na ev sahipliği yaptı. Bu yıl Dünya Eğitim Robotları Yarışması (WER) kuralları ve 'Yapay Zeka' teması ile Konya Bilim Merkezi'nde gerçekleştirilen Ulusal Eğitim Robotları Yarışması'na 12 ilden  50 takım katıldı. Robotik ve kodlama alanında tüm maharetlerini ortaya koyan takımlar şampiyon olabilmek için kıyasıya mücadele etti. Yarışmada takımlar ilk olarak robotların tasarımlarını ve kodlamasını gerçekleştirdi. Kodlaması yapılan robotlar daha sonra akıllı tasnif, örneklerin toplanması, enerji çekirdeği ve akıllı sıralama görevlerini yerine getirmek için rakipleriyle yarıştı.

Yarışmada ter döken öğrenciler, yarışmanın insanın ufkunu açtığını ve kedilerini geliştirmelerine katkı sağladığını belirtiler. Ulusal Eğitim Robotları Yarışması, her yıl Çin'de gerçekleştirilen ve yaklaşık 100 ülkeden 500 binden fazla öğrencinin katıldığı WER Yarışması'na giden yolda bir köprü vazifesi görüyor."İHA

Vefa Lisesi'ni temsilen danışman öğretmen Serkan ÇETİNKAYA ve öğrenciler Yasin Biçeroğlu,Kayra Kara ve Mert  Can Akyürek'ten oluşan takım yarışmalara katıldı.Konya Bilim Merkezi ve Sanlab işbirliği ile düzenlenen Ulusal Eğitim Robotları Yarışması "En Girişimci Takım Ödülü'nü almaya hak kazandılar. Takımımızı kutluyor, Çin'de gerçekleştirilecek olan uluslararası yarışmada da başarılar diliyoruz.

16-11-201916-11-201916-11-201916-11-201916-11-201916-11-2019

Yayın: 16.11.2019 - Güncelleme: 16.11.2019 13:40 - Görüntülenme: 156