T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / FATİH - Vefa Lisesi

Öğrenci Kabul Politikası

Vefa Lisesi IB Öğrenci Kabul Politikası

Vefa Lisesi, öğrencilerini ortaokul giriş sınavı ile seçen bir devlet okuludur.

Okulumuzda IB Diploma Programının 10.ve 11. Sınıflarda uygulanması planlanmaktadır.

Öğrencilerimiz hazırlık sınıfına başladıklarında IB Programı hakkında bilgilendirilirler ve dönem içinde yapılan toplantılar dahilinde hem veliler hem de öğrenciler, programın içeriği ve kuralları hakkında bilgi sahibi olurlar.

IB Öğrenen Profili ve Felsefesi hakkında detayların aktarılması için 9.sınıfta toplantılar organize edilir.

Programa dahil olmak isteyen öğrencilerin aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

-Öğrencinin ağırlıklı not ortalaması komisyon tarafından belirlenen ölçekte olmalıdır. Özellikle Language A Literature (Türkçe/Edebiyat), İngilizce, Matematik ve Fen dersleri incelenir ve herhangi bir dersin notunun 70'den düşük olduğu durumda, öğrencinin başvurusu önceki çalışmaları göz önüne alınarak tekrar değerlendirilir. Başvuru sayısının ders/sınıf kontenjanından fazla olması durumunda , öğrenciler okul programı dahilindeki derslerden yeterlilik sınavına girebilirler.

-Her ders için öğretmen görüşü değerlendirilir. Her bir aday için bölüm başkanlarının önerileri göz önüne alınır. Başvuran başka bir okuldan nakil geliyorsa, önceki karneleri /notları kontrol edilir ve öğrenci ve ebeveynleriyle okul politikaları detaylarıyla görüşülür.

-Kabul sürecinde öğrencilerin disiplin durumları da görüşülür. Okul yönetimi, IB Koordinatörü ve danışman öğretmen daha önce disiplin cezası almış öğrencinin durumunu görüşür ve öğrencinin programa kabul edilip edilmediği dönem bitmeden önce öğrenciye ve veliye bildirilir.

-Program ücreti veli tarafından ödenmelidir. Ücret ve ödeme şekli Nisan ayında duyurulacaktır ve veliler kabul süreci başlamadan bilgilendirilecektir.

- Her yıl 15 Nisan'dan sonra okul kabul komisyonunun toplantılarının ardından okul Sayfa 19 / 29 internet sitesinde ve okul bünyesinde IB başvuruları hakkında duyurular ile IB başvuru süreci başlar.

Kayıt Kabul sürecinde,

Abidin Başarslan-Okul Müdürü

Banu Kayacan-Müdür Başyardımcısı,

Evrim Güleç Akova-IB Diploma Programı Koordinatörü

Bölüm Başkanları, bir komisyon olarak çalışır.

Not ortalamaları ve öğretmen görüşleri değerlendirilir ve her bir öğrenci ve öğrenci velisi ile bireysel görüşmeler yapılır. Bu görüşmelerde IB Öğrenen Profili ve bir IB öğrencisinin sorumlulukları ele alınır. Öğrenci evrakları komisyon tarafından gözden geçirilir ve adaylar Mayıs ayının ikinci haftasında duyurulur.

Programa başlamadan,

Akademik Dürüstlük Poltikası,

Özel Eğitim/Dahil Etme Politikası,

Değerlendirme Politikası,

detaylarıyla aktarılır ve dönem içinde öğrenci profili ile beraber tekrar vurgulanır. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.07.2018 - Güncelleme: 12.01.2023 11:42 - Görüntülenme: 6060
  Beğen | 19  kişi beğendi