Pasch Projesi Etkinlikleri İçin Eskişehir´e Gidiyoruz.

Pasch: "Okullar Geleceğin Ortakları Projesi" ağında yer alan Okulumuz Esişehir´de 06-14.07.2018 tarihlerinde düzenlenecek olan etkinliklere  katılım sağlayacak.Goethe Enstitüsü tarafında Ortaöğretim Genel Müdürlüğü  işbirliğinde  düzenlenen öğrenci kampı ve etkinliklere okukumuz öğrencileri de katılım sağlycak.

"Okullar: Geleceğin Ortakları" (PASCH) Girişimi, Almanya ile özel bir bağlantısı olan 2000´ni aşkın PASCH okulunu dünya çapında bir ağ ile birleştirir. Goethe-Institut 100´den fazla ülkede, milli eğitim sistemine bağlı yaklaşık 600 PASCH okuluna danışmanlık desteği verir.

Okullar: Geleceğin Ortakları" girişimi Şubat 2008´de Federal Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirildi. PASCH, Alman Dışişleri Bakanlığı tarafından koordine edilir ve Yurtdışı Eğitim İşleri Merkezi, Goethe-Institut, Alman Akademik Değişim Servisi ve Kültür Bakanları Konseyi´nin Pedagojik Değişim Hizmeti Birimi tarafından birlikte uygulanır.

ANA FİKİRLER VE HEDEFLER

PASCH girişimi dört ana fikire dayalıdır:

• eğitimle imkânlar yaratılması
  • çok dillilikle ufkun genişletilmesi
  • dil ve eğitime erişim sağlanması ve
  • gelecekle ilgili sorunların uluslararası bir öğrenim topluluğu olarak birlikte ele alınması
  • PASCH okul ağı, dünya çapındaki 2000’den fazla okulu kapsamaktadır. Goethe-Institut 100´den fazla ülkede, milli eğitim sistemine bağlı yaklaşık 600 PASCH okuluna danışmanlık desteği verir. "Okullar: Geleceğin Ortakları" Girişimi çerçevesinde bu okullar Almanca dersini okutmakta veya mevcut ders saatini artırmaktadırlar. Bu okullarda Almanca çoğunlukla 2’nci yabancı dil olarak okutulmaktadır.

PASCH ağına ayrıca
    Yurtdışı Eğitim İşleri Merkezinin (ZfA) desteklediği yaklaşık 140 Yurtdışı Alman Okulu, 27 Alman Profil Okulu ve Kültür Bakanları Konseyi´nin Alman diplomasını sunan milli eğitime bağlı yaklaşık 1100 okul dahildir.
Yayın: 30.06.2018 - Güncelleme: 30.06.2018 12:28 - Görüntülenme: 517