"EVVEL GİDEN AHBAB" YAHYA KEMAL´E VEFA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi işbirliğiyle, Cemil Bilsel Konferans Salonu´nda gerçekleştirilen "Ölümünün 60. Yılında Yahya Kemal Beyatlı" paneline okulumuz öğrencileri; Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Fatih DURMAZ, Uğur TAŞ ve Tarih Öğretmeni İlknur AYDIN eşliğinde katıldılar.   14.30’da başlayan ve “Evvel Giden Ahbâb” başlığını taşıyan etkinlik kapsamında oturum başkanlığını Prof. Dr. M. Fatih Andı’nın yaptığı bir panel gerçekleşti. Panele Beşir Ayvazoğlu, Prof. Dr. Hayati Develi, Prof. Dr. Ali Şükrü Çoruk, Doç. Dr. Dursun Ali Tökel ve Doç. Dr. Mehmet Samsakçı konuşmacı olarak katıldı. Konuşmacılar Yahya Kemal Beyatlı’nın edebi ve estetik yönünü farklı boyutlarıyla ele aldılar.    Etkinlik kapsamında ayrıca Elif Uyar Ömürlü ve korosu, repertuvarı Yahya Kemal Beyatlı şiirlerinden bestelenen şarkılardan oluşan mini bir konser verdi.P   anelin sonunda ayrıca, ilk sayısında "Yahya Kemal ve İstanbul" dosyasını ele alan ve Beşir Ayvazoğlu ile öğrencimiz Esma Nur Fidan´ın yaptığı röportaja yer veren okulumuz fikir, sanat ve edebiyat dergisi "Kifayet",Beşir Ayvazoğlu´na takdim edildi.

02-11-201802-11-201802-11-201802-11-201802-11-2018

Yayın: 02.11.2018 - Güncelleme: 02.11.2018 07:20 - Görüntülenme: 121