Kas

İstanbul Gençlik ve Spor Müdürlüğü okullararası spor müsabakaları voleybol maçları  Fatih İlçe elemeleri Vefa Lisesi spor salonunda  oynandı.Vefa Lisesi İlçe düzeyinde erkekler voleybolda birinci,erkekler basketbolda ikinci,kızlar voleybolda üçüncülük derecelerini elde etti.

Kas

Vefa Lisesi Robotik Kulübü takımı, 13,14 Kasım 2019 tarihlerinde ,TÜBİTAK'ın  desteklediği  ilk bilim merkezi ünvanına sahip olan Konya Bilim Merkezi'nde  Sanlab işbirliğiyle  düzenlenen lusal Eğitim Robotları Yarışmasına katıldı.Yılın en girişimci takımı seçildi.

Kas

Orman Genel Müdürlüğünün Türkiye genelinde gerçekleştirdiği 11 milyonluk rekor fidan dikme kampanyasına Vefa Lisesi olarak biz de katıldık.Bu yıl ki fidan dikme etkinliğimizi küçük bir içerik değişikliği ile hayata geçirdik.

Ekm

Cumhuriyetimizin 96. yıl dönümünü büyük bir coşku ve kıvançla kutluyoruz.Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.Tarihimizin en kapsamlı çağdaşlık hamlesi olan Cumhuriyetimizin ilanı insanımızın ufkunu genişletmiş,fikri hür vicdanı hür nesllerin yetşmesini sağlamıştır.Cumhuriyetten aldığımız güçle Devletimiz uluslar arası camiada saygın bir yere sahip olmuştur.

Vatan Caddesi'ndeki törende her yıl olduğu gibi bu yıl da Vefa Lisesi olarak yerimizi aldık.

Ekm

Vefa Lisesi sahasında ilk uygulamalardan birisine imza atmış,"Rozet Takma Töreni" ile kurumsal kültürü yeni kuşaklara aktarmayı gelenek haline getirmiştir.Her yıl Ekim ayı içerisinde Hazırlık Sınıfları öğrencileri geniş katılımlı bir törenle yemin ederek ve Vefa Marşı'nı okuyarak rozet takarlar ve vefalı olurlar.Böylelikle rozet töreni ile elde edilen Vefalılık bir ömür boyu devam eder.

Ekm

Vefa Lisesi kurum kültürünün en önemli öğelerinden biri de şüphesiz geleneksel Rozet Takma Törenidir. 152. dönem öğrencilerimiz için düzenlenecek olan Rozet Takma Töreni 17 Ekim 2019 saat 13.00'te yapılacaktır. Tüm 152. dönem öğrencilerimizin aileleri törene davetlidir.

Eyl

"Yaşadığımız şehir olan İstanbul, aynı zamanda Türkiye'nin de gözbebeği durumundadır. Fakat İstanbul'da yaşayan 18 milyon insanımız şehrini yeterince tanımıyor, öğrenemiyor ve sahiplenemiyor. Oysa içinde yaşadığımız şehirler bizim evimizdir. Bizler sanki evimizde değil de geçici olarak bir otelde ikamet eden topluluklar gibiyiz."

Eyl

TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; Ocak 2017 tarihinde hayata geçen ve Türkiye'nin millî teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini temel hedefi olarak benimseyen Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Türkiye'nin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle düzenleniyor.

Eyl

150 yıllık akademik birikime sahip, bilim,sevgi ve hoşgörü yuvası  olan Vefa Lisesi,kurumsal tecrübesini 19.yüzyıldan 21. yüzyıla çağdaş ve dinamik eğitim düsturuyla uluslararası boyuta taşıdı.Vefa Lisesi artık bir IB Dünya Okulu ünvanına sahip oldu.Ve öğrencilerimiz için IBDP dönemi başladı.

Eyl

"Okullar:Geleceğin Ortakları ( PASCH)" Girişimi kapsamında Ankara'da Goethe Enstitüsü'nde, 03-05.09.2019 tarihlerinde düzenlenen konferansa Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nden  Eğitim Politikaları Daire Başkanı Seyit Ahmet Kayhan,Şube Müdürü Çetin Artar,Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Burcu Eyisoy Dalkıran,Goethe Enstitüsü Müdiresi Dr.Eva Marquardt,proje görevlileri Zarife Soyluçiçek,Eda Gökçebağ Pak,Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Kültür Bölümü Başkanı Thomas Weich,Pasch Okulları müdürleri ve proje koordinatörü öğretmenler katıldılar.

Eyl

Saygıdeğer veliler, sevgili 'Vefa'lı 152. dönem hazırlık öğrencileri...

Sizinle tanışmak, öğrencilerle öğretmenlerimizi tanıştırmak, size ve öğrencilerimize okulu ve okuldaki bölümleri tanıtmak, okulumuzdaki işleyiş hakkında bilgi vermek ve öğrencilerimizin birbirleri ile tanışmaları için düzenlediğimiz uyum programına sizleri davet ediyoruz ve bekliyoruz.