Tem

19.Yüzyıldan 21. yüzyıla modern ve dinamik eğitimin simgesi olmuş,ana dilde eğitim veren ilk sivil lise olma ünvanına sahip,ulusal ve uluslararası proojeler ve özel programlar uygulayan,145 yıllık bir kurumsal kültüre sahip,115 kız öğrenci kapasiteli kız pansiyonu olan,hazırlık sınıfı uygulaması ile standartlı yabancı dil öğreten,eğitim,kültür ve spor alanındaki öncü uygulamaları ile her dönem  adından söz ettiren Vefa Lisesi yeni Vefalılarını bekliyor.Vefalı olmak için çok sebebiniz var.Bakın bir dönemde neler yapıldı?

Tem

Tübitak-Asya Pasifik Uzay İşbirliği Örgütü´nün (Apsco´nun ) Türkiye geneli liseler arasında  ortaklaşa düzenlediği "Uzay:Gelecekteki Evimiz" konulu proje yarışmasında öğrencimiz Zeynep AKYAZICI´nın  eseri finallere katılmak üzere dereceye girmiş,öğrencimiz Tübitak tarafından Pekin´de düzenlenen finallere gönderilmişti.

Tem

Yabancı dil deneyimlerini geliştirmek üzere bir süredir İngiltere´de  bulunan öğrencilerimiz düzenlelen törenle katılım sertifikalarını aldılar.Çeşitli kültürel etkinliklere katıldılar.Bilgi ve deneyimlerini pekiştirdiler.

Tem

Teog sonrası tercih yapacak olan sevgili öğrenciler sizler için hayali değil gerçek Vefalılardan oluşan bir liste hazırladık.Listeyi dikkatle incelemenizi öneriyoruz.Bu listede siz de yerinizi alabilirsiniz.Bunun için bir engeliniz yok.Vefa yeni şampiyonları,149. Dönem Vefalıları için hazırdır.

Tem

Vefa Lisesi , Diploma Programı için aday okuldur. IB Dünya okulu olmak için yetkilendirilme yolunda ilerlemektedir. IB Dünya Okulları , öğrencilerimiz için önemli olduğuna inandığımız,yüksek kaliteli,mücadeleci uluslararası eğitimi taahhüt eden ortak bir felsefeyi paylaşırlar.

Tem

Merhaba Deutschland Kısa Öğrenci Değişim Programı:

20.01.2017 – 04.02.2017 tarihleri arasında yapılan YFU kısa öğrenci değişim programı olan Merhaba Deutschland’a okulumuzdan Remle Nur SEVER ve Berkay YILMAZ adlı öğrencilerimiz katılmışlardır.

“Lautstark” Müzik Çalıştayı

07.Nisan 2017 Cuma günü 9. Ve 10. Sınıf öğrencilerimizin katıldığı Ankara Goethe Enstitüsünün düzenlediği “Lautstark” adlı çalıştay yapılmıştır.

Üniversite Tanıtım Gezisi

21.-25.Mayıs 2017 tarihleri arasında Almanya’daki üniversiteleri ve yükseköğretim olanaklarını tanıtmak için düzenlenen Studienreise (Üniversite Tanıtım Gezisi) ne okulumuzdan Yiğit ÜLKER katılmıştır.

Tem

08-11 Temmuz 2017 tarihleri arasında düzenlenen İstanbul Okçuluk İl Şampiyonasında öğrencimiz Şimal GÜVENÇ makaralı yay yıldız bayanlarda şampiyon ollmuştur.Öğrencimizi tebrik ediyoruz.

Tem

Öğretmenlerimize  yönelik Proje Temelli Eğitim 2016-2017 Eğitim öğretim yılı Haziran Dönemi seminer çalışmaları kapsamında Erkan ÖZKAN tarafından  verilmiştir.
        Eğitimimizde; öğretmenlerin “proje temelli eğitim”in kuramsal temellerini bilmeleri ve proje tabanlı öğrenme uygulama becerisi kazanmaları, proje fikri üretme, geliştirme, planlama, uygulama ve raporlama becerisi kazanmaları amaçlanmıştır.

Tem

Vefa Lisesi  145. dönem mezunlarını okulda düzenlenen törenle uğurladı.Törene vefa kuruluşları temsilcileri,öğrenci velileri,davetliler ve protokol üyeleri iştirak ettiler.Geleneksel olarak düzenlenen törende protokol konuşmaları,yaş kütüğüne plaket çakılması,sancak devir teslim töreni,ödüllerin dağıtılması, Vefa andı ve marşının okunması,pasta kesilmesi,keplerin atılması ve katılımcılara ikram yer aldı.

Tem

Vefa Lisesinden mezun olan öğrenciler için geleneksel olarak her yıl hazırlanan öğrenci anı kitabı  145. dönem mezunları için de hazırlanıyor.Kitapta öğrenci anıları,kişisel hatıra fotoğrafları,okulun idari bölümlerinin ve geleneksel uygulamalarının ve vefa kuruluşlarının tanıtıldığı  bölümler yer alıyor.

Dosya görülebilir.

Haz

03 Temmuz 2017-27 Ağustos 2017 tarihleri arasında devam edecek olan EBA Yaz Kursları hazırlıkları devam ediyor. Kurslara 11. ve 12. sınıf öğrencilerimiz kayıt yaptıracaklardır.Öğrencilerimizin seçtiği dersler üzerinden yine öğrencilerimizin tercih edecekleri öğretmenler tarafından kurslar verilecektir.Öğrencilerimizin süresinde başvuru yapmalarını bekliyor kursların öğrencilerimize faydalı olmasını diliyoruz.

Haz

Asya Pasifik Uzay İşbirliği Örgütü Tübitak işbirliğinde Türkiye genelinde anadolu liseleri arasında düzenlenen "Gelecekteki Evimiz : Uzay " temalı proje yarışmasında öğrencimiz Zeynep AKYAZICI´nın projesi dereceye girerek, PEKİN´de yarışmaya hak kazanmıştır.Başarılar diliyoruz.

Haz

"Vefa Lisesi´nin Çanakkale Savaşlarındaki Rolü"nü araştırma projesi başlığı altında ve Vefa Lisesi Tarih Tabiat Kulübü çalışmaları kapsamında bir diğer önemli aşama olan "VEFA LİSELİ ŞEHİDLERE SAYGI ANITI"nın yapımı için ilk adımımızı attık.

Haz

LYS adaylarına başarılar diliyoruz.