Kas

Erasmus+ 2018 teklif çağrısına yaptığımız başvuru sonucu kabul edilen "DEBATE - GLOBAL AWARENESS" (Müzakere - Küresel Farkındalık) başlıklı Erasmus+ KA229 projemizin başlangıç çalışmaları hakkında bilgilendirilmek üzere davet edildiğimiz, 12 Kasım 2018 tarihinde Ankara Ataköşk Otel´de gerçekleşen "2018 ERASMUS+ OKUL EĞİTİMİ STRATEJİK ORTAKLIKLAR PROJELERİ BAŞLANGIÇ TOPLANTISI"na okulumuzu temsilen okulumuz İngilizce öğretmeni ve Avrupa Birliği projeleri koordinatörü Şenol SELÇUK katıldı.

Resmi başlangıç tarihi 30 Eylül 2018 olan projemiz, fiilen 25 Kasım 2018´de, proje ortaklarımız olan Almanya, Romanya, İspanya ve Yunanistan´dan 12 öğretmenin okulumuzu ziyareti ve 1 hafta boyunca yapılacak olan proje toplantıları ve faaliyetlerle başlamış olacak. Resmi süresi 24 ay olan proje boyunca toplamda 24 öğrencimiz ve her harekerlilik esnasından onlara refakat edecek olan 2 öğretmenimiz, proje ortağı olan ülkelerde proje faaliyetlerine katılacak. Bu bağlamda Şubat 2019´da Romanya, Mayıs 2019´da İspanya, Kasım 2019´da Almanya ve Nisan 2020´de Yunanistan´da proje faaliyetlerine katılınması öngörülüyor.

"EVVEL GİDEN AHBAB" YAHYA KEMAL´E VEFA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi işbirliğiyle, Cemil Bilsel Konferans Salonu´nda gerçekleştirilen "Ölümünün 60. Yılında Yahya Kemal Beyatlı" paneline okulumuz öğrencileri; Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Fatih DURMAZ, Uğur TAŞ ve Tarih Öğretmeni İlknur AYDIN eşliğinde katıldılar.   14.30’da başlayan ve “Evvel Giden Ahbâb” başlığını taşıyan etkinlik kapsamında oturum başkanlığını Prof. Dr. M. Fatih Andı’nın yaptığı bir panel gerçekleşti. Panele Beşir Ayvazoğlu, Prof. Dr. Hayati Develi, Prof. Dr. Ali Şükrü Çoruk, Doç. Dr. Dursun Ali Tökel ve Doç. Dr. Mehmet Samsakçı konuşmacı olarak katıldı. Konuşmacılar Yahya Kemal Beyatlı’nın edebi ve estetik yönünü farklı boyutlarıyla ele aldılar.    Etkinlik kapsamında ayrıca Elif Uyar Ömürlü ve korosu, repertuvarı Yahya Kemal Beyatlı şiirlerinden bestelenen şarkılardan oluşan mini bir konser verdi.P   anelin sonunda ayrıca, ilk sayısında "Yahya Kemal ve İstanbul" dosyasını ele alan ve Beşir Ayvazoğlu ile öğrencimiz Esma Nur Fidan´ın yaptığı röportaja yer veren okulumuz fikir, sanat ve edebiyat dergisi "Kifayet",Beşir Ayvazoğlu´na takdim edildi.

Ekm

Vefa Lisesi 150 yıllık kurumsal birkimini geleceğimizin  nitelikli insan sermayesini oluşturma yolunda  kullanmaya devamla yeni bir uygulamaya imza atmaya hazırlanıyor.

Ekm

Eyl

2018-2019 Eğitim Öğretim yılına okul binalarında ihtiyaç duyulan onarım ve yenileme çalışmalarını tamamlayarak başladık.Çalışmalarımıza destek veren Bakanlığımız Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne,İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne,Fatih Belediye Başkanlığına,Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Destek Hizmetlerine,maddi ve nakdi destek veren veli ve bağışçılarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Haz

Pasch: "Okullar Geleceğin Ortakları Projesi" ağında yer alan Okulumuz Esişehir´de 06-14.07.2018 tarihlerinde düzenlenen etkinliklere  katılım sağladık.Goethe Enstitüsü tarafından Ortaöğretim Genel Müdürlüğü  işbirliğinde  düzenlenen öğrenci kampı ve etkinliklere okukumuz öğrencileri ile katılım sağladık.

Bilim,Sevgi ve Hoşgörü Yuvası

Anadilde Eğitim Yapılan İlk Sivil Lise,

146 Yıllık Kurumsal Birikim,

19.Yüzyıldan 20. Yüzyıla Çağdaş ve Dinamik Eğitim,

5 Yıl Süren  ( Hazırlık Sınıfı Uygulaması) Eğitim ve Öğretim,

Proje Okulu Uygulaması ,Proje Tabanlı Eğitim,

Ulusal ve Uluslar arası özel program ve uygulamalar,

Uluslar Arası Bakalorya Diploma Programı,

Kuruma özel uygulamalar ( Rozet töreni,Boza günü,Kültür Sanat Haftası,Liseler Arası Spor Festivali )v.d.,

Kendinizi gerçekleştime imkanı verecek her türlü sosyal etkinlik,

Değerlerimizi yaşama ve yaşatma imkanı ,

Düşünen,Araştıran,Risk Alabilen,En Az Bir Yabancı Dilde Kendini İfade Edebilen,Donanımlı,Açık Fikirli Öğrenci...

Haz

Anadilde öğretim yapan ilk sivil lise olan Vefa Lisesi, 1872 yılında eğitim-öğretime başlamıştır.146.yılında beş yıllık statüsü, modern sınıfları, güncel eğitim teknolojisi, yeterli sosyal etkinlik alanlarıyla,bir proje okulu anadolu lisesi olarak proje bazlı eğitim öğretim uygulamaları ile faaliyetlerini  sürdürmektedir.

Haz

Vefa Lisesi tarafından düzenlenen "13. Geleneksel Kemal Sunal Kültür Sanat Haftası" kapsamında sinema ve televizyonun ünlü isimlerine ödül verildi.

"En İyi Film" Ayla, "En İyi Dizi" Çukur

Haz

Dostluğu, sevgiyi ve geleceği.. Hüznümüzü, acımızı, yalnızlığımızı paylaştığımız; birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissettiğimiz Ramazan Bayramınızı tebrik eder, güzellik, birlik, beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir Bayram dileriz.