Haz

Pasch: "Okullar Geleceğin Ortakları Projesi" ağında yer alan Okulumuz Esişehir´de 06-14.07.2018 tarihlerinde düzenlenecek olan etkinliklere  katılım sağlayacak.Goethe Enstitüsü tarafında Ortaöğretim Genel Müdürlüğü  işbirliğinde  düzenlenen öğrenci kampı ve etkinliklere okukumuz öğrencileri de katılım sağlycak.

Bilim,Sevgi ve Hoşgörü Yuvası

Anadilde Eğitim Yapılan İlk Sivil Lise,

146 Yıllık Kurumsal Birikim,

19.Yüzyıldan 20. Yüzyıla Çağdaş ve Dinamik Eğitim,

5 Yıl Süren  ( Hazırlık Sınıfı Uygulaması) Eğitim ve Öğretim,

Proje Okulu Uygulaması ,Proje Tabanlı Eğitim,

Ulusal ve Uluslar arası özel program ve uygulamalar,

Uluslar Arası Bakalorya Diploma Programı,

Kuruma özel uygulamalar ( Rozet töreni,Boza günü,Kültür Sanat Haftası,Liseler Arası Spor Festivali )v.d.,

Kendinizi gerçekleştime imkanı verecek her türlü sosyal etkinlik,

Değerlerimizi yaşama ve yaşatma imkanı ,

Düşünen,Araştıran,Risk Alabilen,En Az Bir Yabancı Dilde Kendini İfade Edebilen,Donanımlı,Açık Fikirli Öğrenci...

Haz

Yüzbinlerce öğrencinin üniversite hayalini gerçekleştirmek için ter dökeceği YKS başladı.Yükseköğretim Kurumları Sınavı´na girecek bütün adaylara başarılar dileriz."Olumlu düşünme,azim ve sabrın da" en az çok çalışmak kadar başarıyı etkileyeceğini hatırlatmak istiyoruz.

Haz

Anadilde öğretim yapan ilk sivil lise olan Vefa Lisesi, 1872 yılında eğitim-öğretime başlamıştır.146.yılında beş yıllık statüsü, modern sınıfları, güncel eğitim teknolojisi, yeterli sosyal etkinlik alanlarıyla,bir proje okulu anadolu lisesi olarak proje bazlı eğitim öğretim uygulamaları ile faaliyetlerini  sürdürmektedir.

Haz

Vefa Lisesi tarafından düzenlenen "13. Geleneksel Kemal Sunal Kültür Sanat Haftası" kapsamında sinema ve televizyonun ünlü isimlerine ödül verildi.

"En İyi Film" Ayla, "En İyi Dizi" Çukur

Haz

Dostluğu, sevgiyi ve geleceği.. Hüznümüzü, acımızı, yalnızlığımızı paylaştığımız; birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissettiğimiz Ramazan Bayramınızı tebrik eder, güzellik, birlik, beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir Bayram dileriz.

Haz

Çukur’un Vartolu’su Erkan Kolçak Köstendil Vefaspor’la anlaştı.

Bir dönem Bursaspor alt yapısında kalecilik yapan Çukur dizisinde ‘Vartolu’ karakterini canlandıran Erkan Kolçak Köstendil futbola dönüyor. Ünlü oyuncu, Vefaspor´la prensip anlaşması yaptı.

May

Sözlük Özgürlüktür Projesi kapsmaında düzenlenen yarışmalara katılan ve dereceye giren öğrenciler için İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ödül töreni düzenlendi.

May

Divan başkanlığını Lütfullah Şakar, katip üyelikleri Namık Kemal Durademir ve Erkan Işıkyıldız’ın yaptığı Genel Kurul 120 üyenin katılımı ile gerçekleşti.

Yeni sezondaki hedefini 3.Lig olarak belirleyen yeşil-beyazlılarda Salih Musaoğlu tüm üyelerin desteği ve oyları ile Vefa’nın yeni Başkanı seçildi.

May

Vefa Lisesi´nde gelenekselleşmiş olan, öğrenciler tarafından düzenlenen, adını okulun önemli mezunlarından biri Kemal Sunal´dan alan, Kemal Sunal Kültür ve Sanat Haftası´nın bu yıl 13.sü düzenleniyor.Vefa kültüre ve sanata vefasını gösteriyor.

May

Projenin Amacı :Öğrencilerimizin Yunus Emre’nin, Mehmet Akif’in ve daha birçok mütefekkirimizin kelimelerine yabancılık hissetmemesi ve yazarların, kültür adamlarının sözlük kullanma tutumlarını, sözlüklerden ne şekillerde istifade ettiklerini öğretmek. Bizim insanımızın yazdığı eserleri bizim öğrencilerimizin anlayarak ve bilinçli şekilde okumaları.

May

En büyük Vefalımız Nejat Ekrem BASMACI vefat etmiştir.Kendilerini 20.05.2018 Pazar günü Altunizade İlahiyat Fakültesi Camii´nden Karaca Ahmet Kabristanına defnediyoruz.Vefa camiasına ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

May

Zirveyi hissetmek isteyenleri bekliyoruz.

May

Okulumuz Kimya Öğretmeni Emine GÜL koordinatörlüğünde düzenlenen Tübitak 4006 Bilim Fuarı Sergisi 11 Mayıs 2018 Cuma günü ssat 11.00´dan itibaren Vefa Lisesi Vefa KÜÇÜK Spor salonunda ziyaretçileriyle buluştu.

May

“Vefa’da Bir Edebiyat Öğretmeni” Reşat Nuri Güntekin 2.Liseler Arası Öykü Yarışması Ödül Töreni 11 Mayıs’ta Vefa Lisesi Nejat Ekrem Basmacı Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Yarışmada birinci olan Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesinden Ahmet Buğra Çelik, ikinci olan Kadıköy Anadolu Lisesinden Doğa Devrim Çelik ve üçüncü olan Erenköy Kız Anadolu Lisesinden Seniha Voyvot’a ödülleri takdim edildi.