Şbt

İstanbul elemelerini başarıyla geçen,devamında Diyarbakır bölge elemelerinde oynadığı üç maçı kazanan ve Türkiye yarı finallerinde oynamaya hak kazanan Vefa Lisesi erkek voleybol takımı Samsun'da yarı finallere katılıyor.Bütün takımlarımıza finallerde başarılar diliyoruz.

Şbt

13 Şubat Perşembe günü, Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü'sünden Doç. Dr. Berat HAZNEDAROĞLU'nun bizlere eşlik ettiği seminerde, biyoteknolojinin gelecekteki yeri, yosunlardan enerji üretimi, biyoteknolojik ürünlerin kullanımı gibi kavramlar ele alındı. Okulumuzun Bilim, Fen ve Teknoloji Kulübü  tarafından düzenlenen seminere 50 öğrenci katıldı ve seminer 1 saat sürdü. Ardından soru cevap eşliğinde öğrencilerin kafasındaki sorular yanıtlandı.

Şbt

"Vefa'da Bir Edebiyat Öğretmeni" 4. Reşat Nuri Güntekin ödüllü öykü yarışmasına tüm lise öğrencileri davetlidir.

Yarışmaya katılım hakkında detaylı bilgi ve yarışma şartnamesi için lütfen tıklayınız.

Şbt

Vefa Lisesi Gezi ve Turizm Kulübü, 8 Şubat 2020 tarihinde İzmit-Kartepe-Sultaniye köyüne kış doğa yürüyüşü faaliyetleri kapsamında 22 öğrencimiz ile birlikte kar yürüşü tertipledi. Doğa yürüyüşü faaliyeti oldukça eğlenceli geçti. Kulüp danışman öğretmeni Ümmühan Baş, faaliyet ile ilgili yaptığı açıklamada: "Her doğa yürüşü içinde farklı temalar işliyoruz. Bu yürüyüş faaliyetindeki temamız da kış mevsiminin büyük bir bölümünü kar altında geçiren insanlarımız ile empati kurup, öğrencilerimizin farkındalığını artırmak; aynı zamanda da kış mevsiminin güzelliğini de yaşamaktı." sözlerine yer verdi.

Şbt

12 Şubat 2020 tarihinde İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve TÜSHAD (Tüm Sivil Havacılar Derneği) arasında yapilan protokol gereğince okulumuzda bir seminer gerçekleştirildi. Istanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 2023 Vizyonu çerçevesinde gerçekleştirilen Umudum Öğretmenim Projesi kapsamında gerçekleştirilen seminere TÜSHAD yetkilileri katıldı. Öğrencilerimiz, ilgiyle takip ettikleri seminerde sivil havacılığa dair pek çok konuyu öğrendi. Kariyer planlama açısından oldukça ilgili görünen öğrencilerimiz sunum sonunda sorularıyla da konuya duydukları ilgiyi gösterdi.

Şbt

İstanbul elemelerini başarıyla tamamlayan Vefa Lisesi erkek voleybol takımı 12-16 Şubat 2020 tarihlerinde Diyarbakır'da düzenlenen bölge finallerinde oynadığı 3 maçıda namağlup kazanarak bölge şampiyonu oldu.

Şbt

Vefa Lisesi Münazara Kulübü tarafından bu sene İstanbul geneli resmi ve özel ortaöğretim kurumları arasında 4.sü düzenlenen Mehmet Akif Ersoy Münazara Turnuvası Okulun Nejat Ekrem Basmacı Konferans Salonunda düzenlenen final oturumuyla sona erdi.

Ara

Okulumuz 11-E sınıfı öğrencileri, Türk dili ve edebiyatı öğretmenleri Uğur TAŞ, Fatih DURMAZ ve Fizik öğretmeni Harun TEZCAN eşliğinde iBB Şehir Tiyatroları Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde "Ocak'ta Bahar" oyununa gitti. Duşan KOVACEVİC tarafından yazılan ve M.Nurullah TUNCER tarafından yönetilen "Ocak'ta Bahar", 1960'ların Yugoslavya'sında 2. Dünya Savaşı'nın etkilerinin yaşandığı bir atmosferde geçiyor.

Ara

Vefa Lisesi'nin Erasmus+ Projesi kapsamında Romanya,İspanya,Almanya ve Yunanistan'dan ortak okullarla yürüttüğü "Debate: Global Awareness"adlı projenin Almanya hareketliliği,24-30 Kasım 2019 tarihlerinde Almanya'nın Nordrhein Westfalen Eyaleti'nin Siegen şehrinde tamamlandı.

Kas

İstanbul Gençlik ve Spor Müdürlüğü okullararası spor müsabakaları voleybol maçları  Fatih İlçe elemeleri Vefa Lisesi spor salonunda  oynandı.Vefa Lisesi İlçe düzeyinde erkekler voleybolda birinci,erkekler basketbolda ikinci,kızlar voleybolda üçüncülük derecelerini elde etti.

Kas

Vefa Lisesi Robotik Kulübü takımı, 13,14 Kasım 2019 tarihlerinde ,TÜBİTAK'ın  desteklediği  ilk bilim merkezi ünvanına sahip olan Konya Bilim Merkezi'nde  Sanlab işbirliğiyle  düzenlenen lusal Eğitim Robotları Yarışmasına katıldı.Yılın en girişimci takımı seçildi.

Kas

Orman Genel Müdürlüğünün Türkiye genelinde gerçekleştirdiği 11 milyonluk rekor fidan dikme kampanyasına Vefa Lisesi olarak biz de katıldık.Bu yıl ki fidan dikme etkinliğimizi küçük bir içerik değişikliği ile hayata geçirdik.