Mrt

8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun. Okul Zümre Başkanımız Sayın İlknur Aydın'a ve Okul Müdürümüz Sayın Ahmet Kavut'a günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmalar için teşekkür ederiz. Katkıları için de Okul Aile Birliğine teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okul ortaklığı projesindeki ortağımız Ulalar Anadolu Lisesi ile birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün anlam ve önemine yönelik resim sergisi gerçekleştirdik.

Şbt

Okul takımımız 20-21 Şubat düzenlenen 2023-2024 İstanbul Okul Sporları Finalleri’nde, 22 takım arasından namağlup ve 1. olarak “İstanbul Şampiyonu” olmuştur. Bu sonuçla bölge şampiyonasına katılmaya hak kazanmıştır. Okul takımımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Şbt

3.Kartal Anadolu İmamhatip Lisesi Open Münazara Turnuvasında öğrencilerimizden  Emirhan Aksoy en iyi konuşmacı ödülünü , Burak Yalçınkaya şampiyonluk ödülünü aldılar. Zelal İmga ve Emirhan Aksoy finallar öncesi 5 turda en iyi takım seçildiler.

Ock

İki okulun Felsefe zümresi işbirliği ve Felsefe kulübü ile bulmaca tasarımı yapıldı,

Web 2.0 aracı kullanılarak bulmaca oluşturuldu, ortak okul olan Ulalar Anadolu Lisesi'yle bulmaca materyali paylaşıldı. Bulmaca öğrencilerin felseyi öğrenirken öğrenmenin kalıcılığı sağlamasına ve dikkat çekmeye yardımcı olmuştur,  öğrencilerin eğlenerek öğrenme ihtiyaçları da karşılanmıştır.Linkten bulmacaya ulaşabilirsiniz.

Ock

İki okulun Felsefe zümresi işbirliğiyle İnsan hakları haftası ile ilgili iki okulda pano hazırlandı ve panolar karşılıklı şekilde paylaşıldı. Öğrenciler bu etkinliğe aktif olarak katılım gösterdiler. Felsefe öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Vefa Lisesi Erzincan Ulalar Anadolu Lisesi Okul Ortaklığı Programı kapsamında İngilizce öğretmenimiz Pınar Dağcı Durukan ile anadili İngilizce olan-Native Speaker-Mr.Great , iki okulun öğrencileri ile ortak bir söyleşi gerçekleştirdiler. Paylaşım öncesi her iki okulun öğrencileri Charlie and the ChocolateFactory filmini izleyip hazırlanan sunum üzerinden yorumlarını aktardılar. Hem İngilizce konuşma yeterliğini artıran hem de eleştirel düşünme yeteneğini geliştiren bu aktivite sonucu ortak okullar dil gelişimi için faydalı bir tecrübe edindiler. Katkıları için 9.ve Hazırlık sınıfı öğrencilerimize ve İngilizce öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

Vefa Lisesi Mezunlar Derneği’nin Saygıdeğer Başkanı Hakkı Baliç’i kaybettik. Vefa Camiasının başı sağolsun. Cenaze namazı Fatih Camiinde yarın öğle namazına müteakip kılınacaktır.

Ock

"Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında üç kelimeden ve dilimizin önemli eserlerinin kapaklarının paylaşılmasından oluşan pano çalışması yapılmıştır.

Ock

Okul ortaklığı projesi kapsamında Almanca öğretmenimiz Gizem Akçakoca ve ortak okulumuz Almanca öğretmeni Gökçe Üçtepe öncülüğünde öğrencilerimizin Ulalar Anadolu Lisesi öğrencilerine ulaştırılmak üzere yazdıkları Almanca mektup ve hediyeler gönderildi. Bu faaliyetle; mektup aracılığıyla öğrenciler arasında sosyal bağ kurulmasını, öğrencilerin Almanca yazma becerileri ve Almanca dersine yönelik motivasyonlarının artmasını hedefledik.

Kas

28 Kasım’da 12. Sınıf öğrencilerimizle üst öğrenim kurumları tanıtımı kapsamında Boğaziçi Üniversitesi’ne tanıtım ve kampüs gezisi düzenlendi. Tanıtım ve kampüs gezisinin öğrencilerin sınav motivasyonuna olumlu katkılar getirmesini ve üniversite seçiminde sağlıklı kararlar vermeleri açısından yararlı olmasını dileriz.

Kas

Biyoloji öğretmenimiz Özgür Kurtaran ve Ulalar Anadolu Lisesi biyoloji öğretmeni işbirliği ile beyin diseksiyonu ile uygulamalı ders anlatımı yapıldı. Vefa Lisesi'nde gerçekleşen uygulamalı biyoloji dersine Ulalar Anadolu Lisesi biyoloji öğretmeni ve öğrenciler zoom aracılığıyla online olarak katılım sağladılar.  Sınıfta öğrencilere memeli bir beyin diseksiyonu yapma fırsatı verilerek teorik bilgilerini pratiğe dökmeleri sağlandı. Öğrenciler uygulamada beyini kesme, farklı bölümlerini tanıma, işlevlerini anlama ve inceleme gibi bir dizi adımla öğrendikleri bilgileri somut bir deneyimle pekiştirmenin tadını çıkardılar. Bu uygulama öğrencilerin ilgisini derse çekme ve odaklanmalarını sağlamada, sinir sistemi ve beyin yapısı konusunda öğrenmeyi kalıcı hale getirmede etkili oldu.

Kas

Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kıymetli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun.

Kas

21-22 Kasım 2023 tarihlerinde 18. Kariyer Günleri etkinliğimizi gerçekleştireceğiz.

Kas

Vefa Lisesi 4. Reşat Nuri Öykü Yarışması Türk edebiyatının güçlü kalemi Reşat Nuri adına düzenlediğimiz “Cumhuriyet’in 100. Yılına Vefa” konulu öykü yarışmamız, edebiyatımıza yeni bir soluk getirmeyi hedefleyen İstanbul’daki liselilerimizin öykülerini bekliyor.

Yarışma şartnamesine ulaşmak için linke tıklayınız.