May

Vefa Lisesi´nde gelenekselleşmiş olan, öğrenciler tarafından düzenlenen, adını okulun önemli mezunlarından biri Kemal Sunal´dan alan, Kemal Sunal Kültür ve Sanat Haftası´nın bu yıl 13.sü düzenleniyor.Vefa kültüre ve sanata vefasını gösteriyor.

May

Projenin Amacı :Öğrencilerimizin Yunus Emre’nin, Mehmet Akif’in ve daha birçok mütefekkirimizin kelimelerine yabancılık hissetmemesi ve yazarların, kültür adamlarının sözlük kullanma tutumlarını, sözlüklerden ne şekillerde istifade ettiklerini öğretmek. Bizim insanımızın yazdığı eserleri bizim öğrencilerimizin anlayarak ve bilinçli şekilde okumaları.

May

En büyük Vefalımız Nejat Ekrem BASMACI vefat etmiştir.Kendilerini 20.05.2018 Pazar günü Altunizade İlahiyat Fakültesi Camii´nden Karaca Ahmet Kabristanına defnediyoruz.Vefa camiasına ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

May

Zirveyi hissetmek isteyenleri bekliyoruz.

May

Okulumuz Kimya Öğretmeni Emine GÜL koordinatörlüğünde düzenlenen Tübitak 4006 Bilim Fuarı Sergisi 11 Mayıs 2018 Cuma günü ssat 11.00´dan itibaren Vefa Lisesi Vefa KÜÇÜK Spor salonunda ziyaretçileriyle buluştu.

May

“Vefa’da Bir Edebiyat Öğretmeni” Reşat Nuri Güntekin 2.Liseler Arası Öykü Yarışması Ödül Töreni 11 Mayıs’ta Vefa Lisesi Nejat Ekrem Basmacı Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Yarışmada birinci olan Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesinden Ahmet Buğra Çelik, ikinci olan Kadıköy Anadolu Lisesinden Doğa Devrim Çelik ve üçüncü olan Erenköy Kız Anadolu Lisesinden Seniha Voyvot’a ödülleri takdim edildi.

May

Okulumuzun düzenlediği  "Vefa’da Bir Edebiyat Öğretmeni:  REŞAT NURİ GÜNTEKİN" II. Liseler Arası Öykü Yarışması’na gönderilen birçok eser arasında yapılan değerlendirme sonucu dereceye giren öğrencilere ödülleri 11 Mayıs 2018 Cuma günü Vefa Lisesi Nejat Ekrem Basmacı Konferans Salonu’nda düzenlenecek törenle verilecektir.

Nis

26 Nisan 2018 tarihinde saat 13.00´da Tabiat ve Tarih Kulubünün düzenlediği Vefa Lisesi Nejat Ekrem Basmacı Sinevizyon Salonunda Dr. Ramazan Kurtoğlu´nun "Küresel Para Savaşları ve Yeni Dünya Düzeni" konulu sunumları olmuştur.

Nis

Okulumuz 11. sınıf öğrencilerimizle 13 Nisan Cuma Günü Ankara´ya günübirlik gezi düzenledik. Anıtkabir Ziyareti ile başlayan gezimizi TBMM ziyareti, ODTÜ ve Bilkent Üniversitesi gezileriyle devam ettirdik. Öğrencilerimiz hem Anıtkabir ve TBMM ziyaretini yaptılar hem de ODTÜ ve Bilkent Üniversitesi kampüs ve bölümler hakkında bilgi edindiler. Hem bulunduğumuz ziyaretlerin verdiği manevi duygularla hem de tanıtım gezilerinden edindiğimiz mesleki bilgilerle Ankara´dan ayrılarak okulumuza döndük.

Nis

11. sınıf öğrencilerimizle üniversiteleri tanımaya devam ediyoruz. 11 Nisan Çarşamba Günü Boğaziçi Üniversitesi´ni ziyaret ettik. Öğrencilerimiz hem üniversite ve bölümler hakkında bilgi edindiler hem de kampüsün tadını çıkardılar.

Nis

3 Nisan Salı Günü 11. sınıf öğrencilerimizle Koç Üniversitesi´ne üniversite ve bölüm tanıtımı amacıyla gezi düzenledik.

Nis

Mavi Marmara Gazisi Muharrem Güneş okulumuzda öğrencilerimizle buluştu. Kudüs´ün İslâmiyet başta olmak üzerine birçok din için neden önemli olduğundan bahseden Güneş, bölgenin coğrafi önemi hakkında da bilgiler verdi. Muharrem Güneş, Osmanlı´nın 400 yıl Kudüs´e hâkim olduğunu vurgulayarak Kudüs´ün tarihçesi hakkında da konuştu.

Nis

Ülkemize basketbolu sevdiren, özellikle maç anlatırken kullandığı tabirlerle hafızalara kazınan TV sunucusu, spor yazarı ve basketbol menajeri Murat Murathanoğlu, Vefa Sporfest kapsamında bizlerleydi.

Nis

Vefa Lisesi Kütüphanesinde  yazarların, kültür adamlarının sözlük kullanma tutumlarını, adetlerini; hangi sözlüklerden ne şekillerde istifade ettiklerini ellerinde o sözlüklerle anlatacakları sohbet programlarına Türk Dil Kurumu Başkanı Prof.Dr.Mustafa Kaçalin ile başladık.

Nis

Kemal Sunal Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında Ot Dergisi´nden Murat MENTEŞ, Dündar HIZAL, Rewhat ARSLAN ve Hakan UNUDULMAZ´dan oluşan bir ekip okulumuzda öğrencilerle söyleşi yaptı. Hikâye yazmak üzerine tecrübelerini paylaşan Murat Menteş, bazı tarihi mekânlar hakkında bilgi veren Dündar Hızal, derginin satış başarısı hakkında konuşan Hakan Unudulmaz ve özellikle kendi okul anılarıyla herkesi kahkahalara boğan Rewhat Arslan dinleyicilere harika dakikalar yaşattı. Söyleşi sonunda derginin yazarları ve çizeri bazı öğrencilerin kitap ve dergilerini imzaladı.