Mrt

Fatih Kaymakamlığı´nın Çanakkale Zaferini ´nin 100. Yıl Dönümünü Kutlama ve Şehitleri Anma Günü Programını 18 Mart 2015 Çarşamba günü saat 11.00´da Okulumuzda icra ettik.

Nis

Yazarlar Okullarda Projesi kapsamında yazar Hakan GÜNDAY "Felsefe ve Sanat "konusunda okulumuzda düzenlenen etkinliğe katıldı.Etkinlik Okulumuz Felsefe Öğretmeni Murat SULU´nun girişimi ile gerçekleştirildi.

Nis

Aşık Veysel ölümünün 42. Yılında Vefa Lisesi´nde düzenlenen bir törenle anıldı. Edebiyat öğretmeni Menekşe GÜLTEKİN yaptığı konuşmada Aşık Veysel’in Türk kültür hayatındaki yerini anlattı. Ozan’ın hayatını anlatan belgeselin gösteriminden sonra tören Çağlasu ASLAN ve Cavit Mertcan ATÇEKEN’in çalıp seslendirdiği Aşık Veysel türküleriyle sona erdi.

Mrt

Okulumuzda, öğrencilerimizin meslek seçimi sürecinde sağlıklı kararlar vermeleri amacıyla farkındalık meydana getirmek için 27 02 2015 tarihinde 09,00-12,20 saatleri arasında 9-10-11-12 sınıf öğrencilerimizinde dahil oldukları ve 14 Yükseköğrenim kurumundan yaklaşık 50 akademisyenin katılımıyla etkinliğimizi gerçekleştirdik. Katkı da bulunan yükseköğrenim kurumlarımıza ve akademisyenlerimize teşekkür ederiz. Etkinlik programı için bakınız: dosyalar/2015_03/02013046_2702201510karyergnkatılımcılstesveprogramı.pdf

Mrt

TARİH VE TABİAT KULÜBÜ ÇALIŞMALARI DOĞRULTUSUNDA VEFA LİSESİ´NDEKİ AĞAÇLANDIRMA ÇABALARIMIZ, VEFA LİSESİ YÖNETİMİNİN İLGİLİ ÖĞRENCİLERİMİZİN VE İLGİLİ ÖĞRETMEN ARKADAŞLARIMIZIN DESTEKLERİYLE SÜRÜYOR.. ERİK, KAYISI, İNCİR, ZEYTİN, KİRAZ FİDANLARINDAN SONRA, BUGÜN VEFA LİSESİ´NDE İKİ ADET ZEYTİN VE BİR ADET LİMON FİDANI DAHA DİKTİK.. VEFA LİSESİ BAHÇESİNİN VERİMLİ AĞAÇLARLA DONATILMASINA DAİR ÇABALARIMIZ SÜRECEK...   Vefa Lisesi Tarih ve Tabiat Kulübü

Mrt

11. sınıf öğrencilerine yönelik olarak "Üniversite ´de Eğitim ve Yaşam" konulu konferans Mavi Pusula Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (MAPUDER) tarafından yapılmıştır.

Şbt

Vefa Lisesi´nde, "Birinci Dünya Savaşı ve Vefa Lisesi" konusunda bir takım önemli adımlar atıldı.

Şbt

Okulumuz İdari kadrosunda pansiyon müdür yardımcılığına görevlendirme yapıldı.

Ock

VEFA LİSELİ KIYMETLİ ÖĞRENCİLERİMİZLE BİRLİKTE, BÜYÜK VEFA´NIN BÜYÜK TALEBELERİNDEN MEHMET AKİF ERSOY´U, EDİRNEKAPI ŞEHİTLİĞİ´NDEKİ KABRİNDE ZİYARET ETTİK. KABRİN YANIBAŞINDA, ÖĞRENCİLERİMİN HAZIRLADIĞI; AKİF´İN HAYATINI, KİŞİLİĞİNİ ANLATAN METİNLER OKUNDU. AKİF´İN O BÜYÜK ŞAHSİYETİNİ BURADA BİR DAHA ANDIK. ETKİNLİĞİ HAZIRLAYAN VE KATILAN VEFA LİSESİ TARİH VE TABİAT KULÜBÜ MENSUBU ÖĞRENCİLERİME BU VESİLEYLE İÇTENLİKLE TEŞEKKÜR EDERİM.

Vefa Lisesi Tarih ve Tabiat Kulübü

Ock

Türkiye´nin en başarılı okulları,ünlü mezunları,tarihi binaları ve çok özel anıları,dünden bugüne değişen okul binaları,değişmeyen gelenekler ve efsane öğretmenler...Köklü eğitim kurumlarının hikayelerinin yer aldığı   Lise Sıraları adlı programda TRT Okul Televizyonu   Vefa Lisesi bölümünü yayınladı.

Ock

Eylül 2014 Tarihinde Vefa Lisesi Öğretmenler Kurulu´na Teklif Ettiğimiz Çok Önemli Bir Hususla İlgili Resmi Onay Çıktı.
Vefa Lisesi Öğretmenler Odası´na, 1915-1916 Çanakkale Savaşları Sırasında Şehid Düşen Vefa Lisesi Fransızca Muallimi Şehid Ahmed Rıfkı Efendi´nin İsmini Veriyoruz.

Vefa Lisesi Tarih ve Tabiat Kulübünden Vefa´ya Teşekkür

Vefa Lisemizde Gençlerin Eli Toprağa Bir Daha Değdi.Daha evvel,"Her Sınıfın Bir Fidanı" (2011-2012),"Her Sınıfın Bir Gülü"  (2012-2013) ,adları altında, yoğun katılımlı fidan ve gül dikim seferberliğimizden sonra,

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü Okulumuzda kutlama komitesince hazırlanan bir programla kutlandı.

Kas

Vefa Lisesi olarak üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış,medeniyetlerin çeyiz sandığı konumundaki kentimizde,Avrupa ve Asya  kıtalarını buluşturan İstanbul Maratonu´nda yerimizi aldık.

Ekm

Vefa Lisesi´ne  2014-2015 Öğretim Yılında kaydolan 170 hazırlık sınıfı öğrencisi için geleneksel rozet takma töreni düzenlendi.Yeni  öğrenciler Vefa Andını içerek Vefalı oldular...