Mrt

Okul Müdürlüğümüzün ;Fatih İlçesinin 140 yıllık  tarihi geçmişe dayalı  eğitim çınarı Vefa Lisesi´nin fiziki çehresini değiştirmeye ve daha da güzelleştirmeye yönelik çabalarına Fatih Belediyesi´nden anlamlı destek geldi.

Mrt

2012 - 2013 Öğretim yılı Festival çalışmaları çercevesinde 8.Kemal Sunal Kültür Sanat Ödülleri için Anket hazırlanmış ve öğrencilerimize uygulanmıştır. Ankete ulaşmak için dosyalar/2013_03/04033009_dl.pdf

Mrt

28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 01-07 Marrt 2013 Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde birinci etkinlik olan ikaz alarm tatbikatını gerçekleştirdik.

Şbt

8. Kariyer Günü 27 / 02 / 2013 tarihinde 09.00 - 13.00 saatlerinde okulumuz ana binasında bulunan sınıflarımızda gerçekleştirilmiştir. Kariyer günü etkinliğine katkı ve himayelerinden dolayı Okul İdaresine ,katılan üniversitelerimize, öğretim üyelerimize, okul-aile birliğine, okul öğrenci meclisi üyelerine ve gönüllü öğrencilerimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Katılımcı listesi için dosyalar/2013_02/27074949_8karyergnkatılımcılstesveprogramı.pdf

Şbt

Okulumuz öğrencisi Berkay HOPALI İstanbul Okullararası Gençler Yüzme Şampiyonasında   birincilik ve ikincilik derecelerini Okulumuza kazandırdı.

Şbt

Fatih Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü´nün ortaklaşa düzenledikleri organizasyon çerçevesinde Okulumuzdan 150 civarında öğrenci ile 14.02.2013 tarihinde İstanbul İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi,ni ziyaret ettik.İstanbul İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi, İstanbul´un en güzel mekanlarından biri olan Gülhane Parkı´nda , eski saray duvarlarının Has Ahırlar kısmında 3500 m²’lik bir alana yayılmış olarak bulunmaktadır.

Şbt

“HER SINIFIN BİR GÜLÜ” adlı gül dikim kampanyamız gerçekleştirildi.

Şbt

Değerli Müdürümüz merhum Hasan ŞEKER 18 Ağustos 2010 da okulumuzda göreve başladı. Hastalandığı güne kadar 2 yıl 1 ay 19 gün geçmiş. Yani bu kadar süre birlikte çalışmışız. Kısa bir süre sayılır. Önceden hiç görüşmediğimiz için ilk gelişinde lacivert bir takım elbise, kırmızı kravat ve ceketin yaka cebinde kravatın renginde mendili dikkatimi çekmişti.

Şbt

Okulumuz  Müdürü Sayın Hasan ŞEKER,uzun süredir tedavi görmekte olduğu hastanede yaşam mücadelesini kaybederek Hakkın rahmetine kavuşmuştur

VEFA LİSESİ ÖĞRENCİLERİNDEN PROF. DR. TURAN YAZGAN VEFAT ETTİ.

22 Kasım 2012.

1938 yılında Isparta’nın Eğirdir ilçesinde doğdu. 1948’de Eğirdir Zafer İlkokulu’nu, 1951’de İstanbul Vefa Lisesi orta kısmını, 1955’de parasız yatılı olarak Kastamonu Lisesi Fen Bölümü’nü pekiyi dereceyle bitirdi.

Ock

Çevre Koruma ve Güzelleştirme Kulübü Çalışmaları çerçevesinde Okulumuz bahçesindeki yaklaşık 400 metrekare alan " Her Sınıfın Bir Fidanı Olsun" projesiyle daha önce fidanlandı.

Ock

1944 İstanbul doğumlu olan Pr.Dr. Toktamış ATEŞ, orta öğrenimini Avusturya Ortaokulu’nda, lise eğitimini de İstanbul’un en tanınmış liselerinden birisi olan tarihi  Vefa Lisesi’nde yaptı. 1967 yılında İstanbul Üniversitesi’nin İktisat Bölümü’nü bitirdikten sonra bu bölümün Siyasal Bilimler Kürsüsü’ne asistan olarak atandı.

Ock

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürllüğü tarafından Okullarımızda yürütülmekte olan Değerler Eğitimi Projesi kapsamında okulumuzda İlçe Milli Eğitiem Müdürlüğü Strateji Geliştirme Bölümünde Komisyon tarafından alınan karar gereği 16.01.2013 tarihinde Kardeşlik İçin Dayanışma Kermesi düzenlendi.

BESLENME VE DİYET

İstanbsul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı ile işbirliği yapılarak Prof.Dr.Ahmet AYDIN´ı okulumuza getirerek öğrenci ve öğretmenlerimize yönelik olarak sağlıklı beslenme,beslenme bozuklukları ve diyet konularını kapsayan seminer verdik.

Ock

Bahçeşehir Üniversitesi  Rektör Danışmanı Eğitimci Turgay POLAT tarafından 02/01/2013 tarihinde 18.00’de okulumuz velilerine  yönelik “Ergen, Ebeveyn ve Okul” konulu konferans verilmiştir.