May

Okulumuz Fransızca zümre başkanı Şule KURT´un danışmanlığında Fransızca öğrencilerince yürütülen proje kapsamında Müdür Yardımcısı Cemile Banu Dergin KUKUT´un idari sorumluluğunda,Fransızca öğretmeni Şule KURT´un danışmanlığında 14 öğrencimiz yerinde araştırmalar yapmak üzere 07/05/2017 tarihinde Fransa´ya gittiler.Strasbourg Konsolosluğumuzu ziyaret ettiler.

May

Vefa Lisesi 2016-2017  Eğitim-Öğretim Yılı Reşat Nuri Güntekin Öykü Yarışması Ödül Töreni 15 Mayıs 2017 Pazartesi günü saat 14.00´te okulumuz konferans salonunda yapılacaktır. Edebiyat Severleri,yarışmaya katılan okul yöneticilerini,öğrenci ve danışman öğretmenlerini ödül törenimize bekliyoruz.Katkılarından dolayı katılımcı tüm okullarımıza teşekkür ediyoruz.

May

Vefa Lisesi Tarih ve Tabiat Kulübümüz, Tarih Öğretmeni Mehmet Akif Bal´ın rehberliğinde, Vefa Lisesi´nin Vefa semtine yönelik ilk detaylı inceleme gezisini "BİR SEMTE VEFA" başlığı altında yaptı.

Nis

Vefalılar Derneği ve Vefa Lisesi Eğitim Vakfı tarafından Vefa Lisesi´nin kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde  Geleneksel Boza Günü 07 Mayıs 2017 tarihinde Vefa Lisesi´nde gerçekleştirildi.

May

Ülkemizin en köklü okullarının katıldığı 100 Yıllık Okullar 15. Spor Şöleni´nde okulumuz kız ve erkek takımlarıyla masa tenisinde çifte şampiyonluk kazandı. Sporcularımızı ve Beden Eğitimi Öğretmenimiz Özlem ÖZBAY´ı tebrik ederiz.

May

Vefa Lisesi ve Türk Kızılayı Avrupa  Bölge Kan Merkezi  ile işbirliği ile iyilik,erdem,dayanışma ve insan hayatının kurtarılmasına vesile olan Kan Bağışı Kampanyamıza katılımınız bizleri onurlandıracaktır.

May

12. Geleneksel Kemal Sunal Kültür ve Sanat Haftası Etkinlikleri çerçevesinde öğrencilerimiz çeşitli çalışma teknikleri ile yaptıkları resimlerden Görsel Sanatlar Öğretmeni Bora Karaman´ın danışmanlığında  hafta boyunca devam eden bir resim sergisi açtılar. Başarılı çalışmaları için öğrencilerimizi kutluyoruz.

May

Vefa Lisesi  ile Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve  Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü arasında imzalanan sosyal ve bilimsel işbirliği çerçevesinde Coğrafya zümresince yürütülmekte olan proje kapsamında Vefa Lisesine kurulan sismograf ile artık yer hareketleri Rasathanenin Vefa İstasyonundan da takip edilebilmektedir.

Nis

Vefa Lisesinin 145.kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde bu yıl 12. gerçekleştirilmekte olan Kemal Sunal Kültür ve Sanat Haftası Etkinlikleri gerçek anlamı ile kültür ve sanatı Vefa´da buluşturdu.Devlet Opera ve Balesinden Napoliten Konseri,Yazarlık Atölyesi,Söyleşiler,Çeşitli atölye çalışmaları,Spor,Üniversite Etkinlikleri,kültür ve sanatta Türkiye´nin EN´lerine Kemal Sunal Kültür ve Sanat Ödülü Töreni....

May

1957 ve 1967 mezunlarımıza 30 Nisan Pazar günü Vefa Lisesinde düzenlenen kahvaltıdan sonra Konferans salonunda plaket töreni yapıldı.Mezunlarımız anılarını anlatarak geçmiş dönemi yad ettiler.Mezunlarımıza 50. yılı ve  60 .yılı plaketleri takdim edildiğinde duygulu anlar yaşandı.Tören Boza ikramı ile sona erdi.Boza Gününde 50 ve 60 yıllık mezunlarımızın sahnede hatıra fotoğrafı çekilecek ve temsilen bir mezunumuz konuşma yapacaktır.

Nis

Vefa Lisesi Münazara Kulübü tarafından organize edilen 1. Mehmet Akif ERSOY Münazara Turnuvası 22-23.04.2017 tarihlerinde geniş bir katılımla gerçekleştirildi.Jüri Panel Başkanlığını Damla ÖZOBUT´un yaptığı turnuvaya 40 takım katılım sağladı.Finalde Galatasaray Lisesi,Robert Koleji,Kabataş Erkek Lisesi ve Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi yarıştılar.Tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz.

Nis

Vefa Lisesinde gelenekselleşmeye başlayan "Bölgelerimiz Yarışıyor " Projesi 21 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirildi.10. sınıf öğrencileri tarafından her bir bölgemiz iklim,bitki örtüsü,nüfus özellikleri,ekonomik faaliyetler,folklor ve kültürel özellikler ve mutfak ürünleri kategorilerinde tanıtıldı.Tanıtıma katılanlar tarafından sınıflar değerlendirmeye tabi tutularak en iyi tanıtımı yapan sınıf tespit edilerek ödüllendirildi.

Nis

Tarih ve Tabiat Kulübümüz, kulüp danışman öğretmeni Mehmet Akif Bal nezaretinde, Padişah 2. Abdülhamid´in şimdiki Yıldız Teknik Üniversitesi´nde bulunan çalışma ortamını yerinde inceledi.

Nis

Yarışmada Karaman Larende Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Furkan Şaşma birinci, Zonguldak Alaplı İMKB Anadolu Lisesi öğrencisi Dilan Yazıcıoğlu ikinci ve İstanbul Fatih Vefa Lisesi öğrencisi Aslıhan Aydoğan üçüncü olarak ödüle layık görüldü. Yarışmada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Ödülü Milas Gürey Lök Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Yılgörcan Güçlü’nün ödülü Vali Amir Çiçek tarafından verildi.

Nis

Öğrenciler nostaljik bir kosept ile farklı bir bahar çayı etkinliği gerçekleştirdiler.