Ağu

Vefa Lisesi olarak yeni eğitim öğretim yılında okulumuzu kazananarak kayıt yaptıracak olan öğrencilerimize  Vefa Lisesinde başarılar diliyoruz.Kayıt dosyamız ilişiktedir.Bilgilerinize sunarız.

Ağu

2017 ÖSYS sonucunda çesitli yükseköğretim kurumlarına yerleşme oranı tercih yapan öğrenciler bazında %100 olarak gerçekleşmiştir.

Tem

İlçemiz Halk Eğitim merkezi Müdürlüğünce İlçemizdeki Özel eğitim Okullarında,Özel eğitim Sınıflarında,Hastane Sınıflarında ve Evde eğitim Hizmetleri kapsamında  öğretmen ihtiyacını gidermek üzere görevlendirilecek veya ileriki dönemlerde bu alanda görev almak isteyecek ders saati ücretli öğretmen adaylarına yönelik planlanan Özel eğitim Uygulamaları ve İş Başı Eğitimi Uygulamaları Kursu 11-24  Temmuz 2017 tarihleri arasında Okulumuzda gerçekleştirilmiştir.

Tem

19.Yüzyıldan 21. yüzyıla modern ve dinamik eğitimin simgesi olmuş,ana dilde eğitim veren ilk sivil lise olma ünvanına sahip,ulusal ve uluslararası proojeler ve özel programlar uygulayan,145 yıllık bir kurumsal kültüre sahip,115 kız öğrenci kapasiteli kız pansiyonu olan,hazırlık sınıfı uygulaması ile standartlı yabancı dil öğreten,eğitim,kültür ve spor alanındaki öncü uygulamaları ile her dönem  adından söz ettiren Vefa Lisesi yeni Vefalılarını bekliyor.Vefalı olmak için çok sebebiniz var.Bakın bir dönemde neler yapıldı?

Tem

Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği ile Saraybosna Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürlüğünce Bosna-Hersek  devlet liselerinde Türkçe dersi alan öğrencilere yönelik olarak planlanan ve Bakanlığımız Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün  koordinasyonunda  İstanbul´da düzenlenen yaz okulu programı  20-30 Temmuz 2017 tarihleri arasında 50 öğrenci ve 6 öğretmen katılımıyla Vefa Lisesinde düzenlendi.Program öğlene kadar Türkçe dil etkinlikleri,öğleden sonra ise kültürel , tarihi,turistik mekan ziyaretleri ile devam  etti.Program so unda tarafımızdan hazırlanan rapor Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne sunuldu.

Tem

Tübitak-Asya Pasifik Uzay İşbirliği Örgütü´nün (Apsco´nun ) Türkiye geneli liseler arasında  ortaklaşa düzenlediği "Uzay:Gelecekteki Evimiz" konulu proje yarışmasında öğrencimiz Zeynep AKYAZICI´nın  eseri finallere katılmak üzere dereceye girmiş,öğrencimiz Tübitak tarafından Pekin´de düzenlenen finallere gönderilmişti.

Tem

Yabancı dil deneyimlerini geliştirmek üzere bir süredir İngiltere´de  bulunan öğrencilerimiz düzenlelen törenle katılım sertifikalarını aldılar.Çeşitli kültürel etkinliklere katıldılar.Bilgi ve deneyimlerini pekiştirdiler.

Tem

Teog sonrası tercih yapacak olan sevgili öğrenciler sizler için hayali değil gerçek Vefalılardan oluşan bir liste hazırladık.Listeyi dikkatle incelemenizi öneriyoruz.Bu listede siz de yerinizi alabilirsiniz.Bunun için bir engeliniz yok.Vefa yeni şampiyonları,149. Dönem Vefalıları için hazırdır.

Tem

Vefa Lisesi , Diploma Programı için aday okuldur. IB Dünya okulu olmak için yetkilendirilme yolunda ilerlemektedir. IB Dünya Okulları , öğrencilerimiz için önemli olduğuna inandığımız,yüksek kaliteli,mücadeleci uluslararası eğitimi taahhüt eden ortak bir felsefeyi paylaşırlar.

Tem

Merhaba Deutschland Kısa Öğrenci Değişim Programı:

20.01.2017 – 04.02.2017 tarihleri arasında yapılan YFU kısa öğrenci değişim programı olan Merhaba Deutschland’a okulumuzdan Remle Nur SEVER ve Berkay YILMAZ adlı öğrencilerimiz katılmışlardır.

“Lautstark” Müzik Çalıştayı

07.Nisan 2017 Cuma günü 9. Ve 10. Sınıf öğrencilerimizin katıldığı Ankara Goethe Enstitüsünün düzenlediği “Lautstark” adlı çalıştay yapılmıştır.

Üniversite Tanıtım Gezisi

21.-25.Mayıs 2017 tarihleri arasında Almanya’daki üniversiteleri ve yükseköğretim olanaklarını tanıtmak için düzenlenen Studienreise (Üniversite Tanıtım Gezisi) ne okulumuzdan Yiğit ÜLKER katılmıştır.

Tem

08-11 Temmuz 2017 tarihleri arasında düzenlenen İstanbul Okçuluk İl Şampiyonasında öğrencimiz Şimal GÜVENÇ makaralı yay yıldız bayanlarda şampiyon ollmuştur.Öğrencimizi tebrik ediyoruz.

Tem

Öğretmenlerimize  yönelik Proje Temelli Eğitim 2016-2017 Eğitim öğretim yılı Haziran Dönemi seminer çalışmaları kapsamında Erkan ÖZKAN tarafından  verilmiştir.
        Eğitimimizde; öğretmenlerin “proje temelli eğitim”in kuramsal temellerini bilmeleri ve proje tabanlı öğrenme uygulama becerisi kazanmaları, proje fikri üretme, geliştirme, planlama, uygulama ve raporlama becerisi kazanmaları amaçlanmıştır.

Tem

Vefa Lisesi  145. dönem mezunlarını okulda düzenlenen törenle uğurladı.Törene vefa kuruluşları temsilcileri,öğrenci velileri,davetliler ve protokol üyeleri iştirak ettiler.Geleneksel olarak düzenlenen törende protokol konuşmaları,yaş kütüğüne plaket çakılması,sancak devir teslim töreni,ödüllerin dağıtılması, Vefa andı ve marşının okunması,pasta kesilmesi,keplerin atılması ve katılımcılara ikram yer aldı.

Tem

Vefa Lisesinden mezun olan öğrenciler için geleneksel olarak her yıl hazırlanan öğrenci anı kitabı  145. dönem mezunları için de hazırlanıyor.Kitapta öğrenci anıları,kişisel hatıra fotoğrafları,okulun idari bölümlerinin ve geleneksel uygulamalarının ve vefa kuruluşlarının tanıtıldığı  bölümler yer alıyor.

Dosya görülebilir.