May

Milli Eğitim Bakanlığı´nın onayı ile bu sene 9.´su gerçekleştirilen Attilâ İlhan Liseli Gençler Kompozisyon Yarışması 20 Mayıs 2017 tarihinde  İstanbul´da bulunan vakıf merkezinde gerçekleştirilen  final ile sonuçlandı. Finale kalan 10 eserin Türkiye´nin değişik illerinden gelen genç yazarları, yarışma jürisi karşısına  çıkarak eserlerinin savunusunu gerçekleştirdi.

May

Proje kapsamında düzenlenen Vefa´da Bir Edebiyat Öğretmeni Reşat Nuri Güntekin Öykü Yarışması sonuçları belli oldu.İstanbul İli genelinde 60 kadar lise öğrencisinin katıldığı yarışmada dereceye giren eserlerin sahiplerine Vefa Lisesinde düzenlenen törenle ödülleri dağıtıldı.

May

Vefa Lisesi Tarih ve Tabiat Kulübü´müzün çalışmaları kapsamında,  101. Yılında Kut´ül Amare Zaferini Hatırladık. Kulüp Danışman öğretmenimiz Mehmet Akif Bal´ın takdimiyle başlayan konferansımıza katılan Sn. Prof. Dr. Mustafa Budak, Sn. İrfan Dağdelen beyefendilere, konuşmalarından dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Konferansa dinleyici olarak katılan idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize ise ayrıca teşekkür ediyoruz.

May

Okulumuzu başarı ile temsil eden öğrencilerimizi ve emeği geçen tüm danışman öğretmen ve idarecilerimizi tebrik eder ve sponsorlarımıza teşekkür ederiz.

May

Okulumuz Spor Kulübü tarafından bu yıl 1.si düzenlenecek olan Vefa Spor Festivali 14-18/05/2017 tarihleri arsanda zengin bir programla gerçekleşecek.Festivalin teması "Zirveyi Hissetmeké olarak belirlendi.Festivalde çeşitli söyleşiler,atölyeler,ve sporun farklı branşlarında müsabakalar yer alacak.Festivale 100 yıllık proje okulları davetli olarak katılacaklar.

May

arihi ve köklü geçmişi ile bilinen Vefa Lisesi, Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı’nın da desteği ile sosyal sorumluluk projesi kapsamında, ´Kan Bağışı´ etkinliği gerçekleştirdi. “İyilik Kanımızda Var” diyen “Vefalı” gençler ´Kan Bağışı´ organizasyonunda bizzat görev aldılar.

May

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mehmet KARACA´yı davetlimiz olarak     tarihinde Okulumuzda ağırladık.Rektörümüz tarafından öğrencilerimize ve komşu okulumuz  Cibali Şehit İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine "21. Yüzyılda Üniversiteler"başlıklı bir konferans verildi.

May

Okulumuz Fransızca zümre başkanı Şule KURT´un danışmanlığında Fransızca öğrencilerince yürütülen proje kapsamında Müdür Yardımcısı Cemile Banu Dergin KUKUT´un idari sorumluluğunda,Fransızca öğretmeni Şule KURT´un danışmanlığında 14 öğrencimiz yerinde araştırmalar yapmak üzere 07/05/2017 tarihinde Fransa´ya gittiler.Strasbourg Konsolosluğumuzu ziyaret ettiler.

May

Vefa Lisesi 2016-2017  Eğitim-Öğretim Yılı Reşat Nuri Güntekin Öykü Yarışması Ödül Töreni 15 Mayıs 2017 Pazartesi günü saat 14.00´te okulumuz konferans salonunda yapılacaktır. Edebiyat Severleri,yarışmaya katılan okul yöneticilerini,öğrenci ve danışman öğretmenlerini ödül törenimize bekliyoruz.Katkılarından dolayı katılımcı tüm okullarımıza teşekkür ediyoruz.

May

Vefa Lisesi Tarih ve Tabiat Kulübümüz, Tarih Öğretmeni Mehmet Akif Bal´ın rehberliğinde, Vefa Lisesi´nin Vefa semtine yönelik ilk detaylı inceleme gezisini "BİR SEMTE VEFA" başlığı altında yaptı.

Nis

Vefalılar Derneği ve Vefa Lisesi Eğitim Vakfı tarafından Vefa Lisesi´nin kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde  Geleneksel Boza Günü 07 Mayıs 2017 tarihinde Vefa Lisesi´nde gerçekleştirildi.

May

Ülkemizin en köklü okullarının katıldığı 100 Yıllık Okullar 15. Spor Şöleni´nde okulumuz kız ve erkek takımlarıyla masa tenisinde çifte şampiyonluk kazandı. Sporcularımızı ve Beden Eğitimi Öğretmenimiz Özlem ÖZBAY´ı tebrik ederiz.

May

Vefa Lisesi ve Türk Kızılayı Avrupa  Bölge Kan Merkezi  ile işbirliği ile iyilik,erdem,dayanışma ve insan hayatının kurtarılmasına vesile olan Kan Bağışı Kampanyamıza katılımınız bizleri onurlandıracaktır.

May

12. Geleneksel Kemal Sunal Kültür ve Sanat Haftası Etkinlikleri çerçevesinde öğrencilerimiz çeşitli çalışma teknikleri ile yaptıkları resimlerden Görsel Sanatlar Öğretmeni Bora Karaman´ın danışmanlığında  hafta boyunca devam eden bir resim sergisi açtılar. Başarılı çalışmaları için öğrencilerimizi kutluyoruz.

May

Vefa Lisesi  ile Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve  Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü arasında imzalanan sosyal ve bilimsel işbirliği çerçevesinde Coğrafya zümresince yürütülmekte olan proje kapsamında Vefa Lisesine kurulan sismograf ile artık yer hareketleri Rasathanenin Vefa İstasyonundan da takip edilebilmektedir.