Eyl

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı 17.09.2018 tarihinden geçerli haftalık ders programının bir örneği ilgilileri için ilişikte paylaşılmıştır.

Duyurulur.

Eyl

Okulumuz öğrencilerinin 2018 YKS Yerleştirme Sonuçları web sayfamızda Rehberlik bölümü YGS-LYS Başarılarımız başlığı altında yayınlanmıştır.

DUYURUDUR

Vefa Lisesi 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı öğrenci taşımacılığı ve kiralama işi ile ilgili sözleşme teklifi yapma süresi 04.09.2018 tarihi itibariyle başlamıştır.

Taşımacıyı Tespit Komisyonu

Ağu

Okulumuza naklen gelmek üzere nakil başvurusunda bulunan öğrencilerin hazırlık sınıfı muafiyet sınavı 31.08.2018 Cuma günü saat 09.30´da Vefa Lisesi´nde yapılacaktır.Aday öğrencilerin belirtilen günde saat 09.00´da Okulda hazır bulunmaları gerekir.Duyurulur.

Tem

LGS sonucunda Vefalı olma şansını elde eden 180 yeni Vefalı öğrencimizi başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.

Haz

Liselere Giriş Sınavına giren  öğrencilerimizden Okulumuzu tanıma amaçlı olarak ziyaret etmek isteyenler, öğleden önce 11:00-12:00, öğleden sonra 14:00-15:00 saatleri arasında Okuldaki tanıtım faaliyetlerine katılabilirler. Faaliyetler Okul Müdürlüğü gözetiminde müdür yardımcıları,rehberlik servisi,ve diğer görevli personel tarafından yürütülmektedir. Zaman yönetimi konusunda;Okulun iş ve işleyişindeki yoğunluk nedeniyle, katılımcı veli ve öğrencilerimizden anlayış rica ediyoruz.

Haz

Yükseköğretim Genel Kurulu´nun 31.05.2018 tarihli toplantısında; 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) TYT´de ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için Türkçe veya Temel Matematik Testlerinin en az birinden en az 0,5,  AYT´de ise ilgili puan türünün hesaplanabilmesi için gerekli testlerin en az birinden en az 0,5 ham puan almış olmaları gerektiğine karar verilmiş olup Ek´te yer alan 2018-YKS Kılavuzu bu karar doğrultusunda güncellenmiştir.

May

19 Mayıs Atatürk´ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun.

May

01 Eylül 2017 tarihinden bu yana adaylık süreci hazırlık çalışmaları devam eden projenin danışmanlık ziyareti 09,10 Mayıs 2018 tarihlerinde Vefa Lisesinde gerçekleştirildi.Çalışmalar hızla devam etmektedir.

May

Vefalı Şair ve Yazarlara Vefa Projesi kapsamında bu yıl 2. düzenlenen Vefa´da Bir Edebiyat Öğretmeni Reşat Nuri GÜNTEKİN Öykü Yarışması Ödül Töreni 11 Mayıs 2018 tarihinde saat 14.00´da Vefa Lisesi Nejat Ekrem BASMACI Konferans Salonunda gerçekleştirilecektir.

May

Okulumuz Kimya Öğretmeni Emine GÜL koordinatörlüğünde düzenlenen Tübitak 4006 Bilim Fuarı Sergisi 11 Mayıs 2018 Cuma günü ssat 11.00´dan itibaren Vefa Lisesi Vefa KÜÇÜK Spor salonunda ziyaretçileriyle buluşuyor.

May

Mayıs ayı içinde yapılacak, ikinci dönem son sınavlar için programımız tablodaki gibidir.

Nis

100 yıl önce de Vefa Lisesi Çanakkale´de idi.Şehitler vermiş hatta mezun verememişti. 24 Nisan´da 57. Alay Vefa Yürüyüşü´ne ve törenlere Vefa Lisesi olarak bir kez daha katıldık.