Ock

Vefa Lisesinin adının Türk Patent Kurumunda marka terscili yapıldığından okulun resmi Twitter ve Instagram hesapları aşağıda paylaşılmıştır. Okul isminin kullanılması ihtiyacı olduğunda bu durumun dikkate alınması gerekmektedir.Kamuoyunun bigisine sunulur.

Ock

VefaLisesi IBDP uygulayan ilk devlet Anadolu Lisesi olarak ilk mezunlarını verdi.

IB sınav sonuçları açıklandı.

Başarı için öğrencilerimize, velilerimize ve eğitim kadromuza teşekkür ediyoruz.

Ara

Vefa Lisesi Eğitim Vakfı Genel Kurul Toplantısı,Okulun Nejat Ekrem Basmacı Salonunda yapıldı.

Kas

24 Kasım  Öğretmenler Günü'nde Vefa Lisesi Fotoğrafçılık Kulübü rehber öğretmeni Seda YAMAN yönetimindeki Fotoğrafçılık Kulübü öğrencileri anlamlı bir çalışmaya imza attılar.

Kas

İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü,Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Ana Bilim Dalı'ndan Prof. Dr.Cezmi ERASLAN, Vefa Lisesi öğrencileri ile "Atatürk Niçin Önemlidir" konulu söyleşi programında bir araya geldi.

Kas

2021 Yılı İstanbul Bilim Olimpiyatları Yarışma başvuruları 25 Ekim-05 Kasım 2021 tarihleri arasında alınmaya devam etmektedir.

Ekm

"Bakanlığımız ve Goethe Institut Ankara'nın iş birliğinde düzenlenen PASCH Konferansı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Burcu Eyisoy Dalkıran, Bakanlık temsilcileri, Almanya Ankara Büyükelçiliği ve Goethe Institut Ankara yetkilileri ile PASCH Okulları Müdürleri ve Almanca öğretmenlerinin katılımıyla çevrimiçi olarak gerçekleşti."

Ekm

Vefa Lisesi'nin 150. kuruluş yıldönümünde, Rozet Takma Töreni münasebetiyle, İstanbul Vali Yardımcısı Sayın Dr.Hasan Hüseyin CAN, Okula anlamlı bir ziyarette bulundular.

Ekm

Her yıl Ekim ayı içerisinde hazırlık sınıfları öğrencileri için geleneksel olarak düzenlenir ve bu törenle öğrenciler Vefa marşını okuyarak Vefalı olurlar.154. Dönem Rozet Töreni, 21.10.2021 tarihinde, protokollü olarak Okulun Nejat Ekrem Basmacı Konferans Salonu'nda icra edildi.

Ekm

Okulumuz 9.sınıf öğrencilerinin ertelenmiş "Geleneksel Rozet Takma Töreni" büyük bir coşkuyla icra edildi.

Ekm

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılının yüz yüze eğitimle başlamasıyla birlikte,Vefa Lisesi'nin kendine has geleneksel uygulamalarından birisi olan velilerle kahvaltılı buluşma toplantıları yeniden başlatıldı.

Ekm

Her yıl  PASCH okulları, Milli Eğitim Bakanlığı ve Almanya Büyükelçilği temsilcilerinin teşrifi ile gerçekleşen yıllık PASCH Konferansı,

bu yıl 18.10.2021 tarihinde İzmir Kız Lisesi'nde yüz yüze formatta gerçekleştirilecektir.

Ekm

Bakanlığımız tarafından Okulumuz münhal müdür başyardımcılığı kadrosuna  müdür yardımcısı Banu Kayacan yeniden atandı.

Eyl

Vefa Lisesi'nden Serhat Özbilen,Emre Sinan,Lütfullah Ceylanoğlu ve bir arkadaşları Türk Patent ve Marka Kurumu Tarafından düzenlenen "Liseler Arası Patent ve Faydalı Model Yarışması"na katıldılar. Yarışmaya patent kategorisinden"Atık Miktarına Göre Kullanılması Gereken Suyu Hesaplayan Akıllı Sifon Sistemi" başlıklı buluşlarıyla başvurdular. Haziran ayında ise buluşlarının  patentini aldılar.

Eyl

2021-2022 Eğitim öğretim yılının yüz yüze eğitimle başlamasıyla birlikte,yeni dönemde Vefa Lisesi'nde hayata geçirilen ve planlaması yapılan faaliyet ve projelerle ve de güncel konularla ilgili işbirliği imkanlarının değerlendirildiği toplantıların ikincisi 16.09.2021 tarihinde gerçekleştirildi.