Mrt

Vefa Lisesi´nin tarihi ve kültürel özellikleri hakkında bilgi veren kitap çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Tarih öğretmenimiz ve araştırmacı-yazar Mehmet Akif Bal´ın, Vefa Kitaplığı serisi altında hazırladığı üç kitabın sonuncusu "İstiklal Marşı Armağanı" başlığıyla yayınlandı. Mehmet Akif Bal tarafından hazırlanan "Osmanlıdan Günümüze Vefa Liseli Simalar ve Vefa Lisesinden Hatıralar" başlıklı hacimli kitabın yayına hazırlanması ise sürüyor.

Mrt

Vefa Lisesi Tarih ve Tabiat Kulübü öğrencileri, danışman öğretmenleri Mehmet Akif BAL ile birlikte "12 Mart İstiklal  Marşı´nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Günü" etkinlikleri kapsamında İstiklal Şairinin Edirnekapı Şehitliğindeki kabrini ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında anma etkinliği gerçekleştirildi ve Mehmet Akif Esoy´un kabrine çelenk bırakıldı.

Mrt

Tarihçi Yazar Önder KAYA,08/03/2017 tarihinde saat 13.30´da Vefa Lisesinde İstanbul´un  kültürel değerleri üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.Şöyleşiye İlçemiz Cağaloğlu Anadolu Lisesi,Pertevniyal Lisesi ve İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesinden de öğrenciler iştirak ettiler. Şehir,medeniyet ve kent kültürü üzerine söyleşi serisi devam edecek.

Mrt

08/03/2017 tarihinde Vefa Lisesi Rehberlik Servisinin organize ettiği kariyer planlamaları çerçevesinde Bogaziçi Üniversitesinde bir günlük çeşitli etkinliklere katıldık.Projenin bu bölümü 11. sınıf öğrencilerimiz için uygulandı.

Mrt

Okulumuzda başlatmış olduğumuz IB (International Baccalaureate) çalışmaları kapsamında Marmara Eğitim Kurumlarınca düzenlenen 14. IB Bienaline katıldık. 25. Şubat.2017 cumartesi günü Marmara Eğitim Kurumlarına ait Maltepe´deki Marmara Eğitim Köyünde düzenlenen bienale 20 öğretmenimiz iştirak etti. 4 Oturumda gerçekleşen bienalde alanında uzman eğitimcileri dinleyerek IB konusundaki deneyimlerinden yararlandık, görüş alış-verişinde bulunduk.

Mrt

Vefa Lisesi Robot Kulübü öğrencileri, 25-26.Şubat.2017 tarihlerinde Marmara Üniversitesi Robot Kulübü tarafından Göztepe Kampüsünde düzenlenen 2. Uluslararası Robot Olimpiyatlarına katıldılar. Matematik Öğretmeni Cevdet Nihat ÖZDEMİR danışmanlığında tamamen öğrencilerimiz tarafından tasarlanan iki robot ile olimpiyatlarda yer aldık.

Şbt

Vefa Lisesi Tarih ve Tabiat Kulübünün organizesi ve Okul Müdürlügünün desteği ile, okul bahçemize 11 adet limon, mandalina ve portakal fidanı diktik.

Mrt

Şehir ve medeniyet üzerine yürüttüğümüz etkinlikler kapsamında Tarihçi Önder KAYA 08 Mart 20187 tarihinde Vefa Lisesi öğrencileri ile buluşuyor.

Şbt

Vefa Lisesi olarak  Eyüboğlu Okulları Çamlıca Kampüsünde 24/02/2017 tarihinde düzenlenen  "IB Turkish Schools Heads and Coordinators Meeting " başlığı altında düzenlenen etkinliğe  katıldık. Marmara Eğitim Kurumlarında düzenlenen uluslararası IB gününe iştirak ediyoruz.

Mrt

13-14.Şubat.2017 günlerinde İstanbul Üniversitesi Fizik Kulübünün düzenlemiş olduğu Fizik Çalıştayına katıldık. Vefa Lisesi 11. sınıflarından 70 öğrenci, Fizik öğretmeni Harun TEZCAN ile birlikte İÜ Ord. Prof. Dr. Cemil BİRSEL Konferans Salonunda gerçekleşen çalıştayda yurtiçi ve yurtdışından akademisyenler, Kültür ve Turizm bakanlığından yetkililerin sunumları izledi.

Şbt

Türkçe eğitim veren ilk sivil lise olan Vefa Lisesi, 145 Yıllık tarihi binası, geniş yerleşkesi, yenilenen kapalı spor salonu ve merkezi konumuyla bu sene unutulmaz bir şölene ev sahipliği yapacak. Toplu taşıma araçlarıyla kolay Ulaşım imkanları ile gençlere yönelik bir etkinliğe ev sahipliği yapmak için en uygun yer.Türkiye’nin ilk ve en köklü spor kulüplerinden olan Vefa Spor Kulübümüzün lakabı olan “Keçiler” şölenimizin maskotu olarak belirlendi. Geçmişten aldığımız güç ve deneyimle öğrenci ruhumuzdaki heyecanı bu noktada birleştirmek ve örneklerinin çok üstünde bir organizasyon düzenlemek istiyoruz. “Zirveyi hisset, en iyiyi deneyimle!” sloganlarıyla yola çıktığımız spor şölenimizi 14-19 Mayıs tarihleri arasındagerçekleştirmeyi planlamaktayız.

Şbt

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ile koordineli olarak Samsun Anadolu Lisesinin ev sahipliğinde  13,14,15 Şubat 2017 tarihlerinde düzenlenen Proje Okulları arası Bilim Kampına Vefa Lisesi Müdürlüğü olarak biz de katılıyoruz.Üç gün sürecek olan kamp çalışmaları sonunda proje sürecinde Kimya branşında ve mekatronik alanında hazırlayacağımız proje ile Mayıs ayında düzenlenecek olan finallerde yarışacağız.

Katılımcı ekibimize ve tüm katılımcı 58 okula başarılar diliyoruz.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürümüz Doç. Dr. Semih AKTEKİN  30.Ocak.2017 günü okulumuzu ziyaret etti.

Ock

Vefa Lisesi - ile İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanlığı arasında ortaklaşa yürütülecek olan proje çalışmalarına dair sosyal ve bilimsel işbirlği protokolü imzalandı.Vefa Lisesinde protokole Dekan Prof.Dr.Hayati DEVELİ ve Okul Müdürü Abidin BAŞARSLAN imza koydular.Daha sonra okulun değişik birimleri gezildi ve okulda yürütülen özel program ve projeler konusunda bilgi alış verişinde bulunuldu.Çalışmalara  Fakültenin Bilgi ve Belge Yönetimi Başkanlığının danışmanlığında kütüphanede bulunan yaklaşık 20 000 civarında kitabın diğital kataloglaması faaliyeti  ile başlandı.

Şbt

Vefa Lisesi öğrencileri 80 adet kuş evi imal ettiler. Öğrencilerimizin tasarımı olan kuş evleri okulumuz bahçesindeki ağaçlara asıldı. Anadolu Ajansı tarafından haberleştirilen kuş evleri etkinliği için ayrıntılı bilgiye aşağıdaki bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz...