Nis

Orta Öğretim Kurumlarımız Arasında Bir İlk, Fatih´te Vefa Lisesi´nde Gerçekleşti.

Vefa Lisesi Müdürlüğünün desteğiyle Tarih Öğretmeni ve Araştırmacı-Yazar Mehmet Akif Bal´ın öncülüğüyle oluşturulan Vefa Lisesi Araştırmaları Merkezi, Türkiye´de ve İstanbul´da bir ilk olma özelliğindedir.

Nis

Tarih ve Tabiat Kulübümüzün davetlisi olarak, ´´Osmanlı´dan Cumhuriyet´e Çanakkale Savaşları ve İstanbul" başlıklı bir konferans için okulumuza gelen Tarihçi Prof. Dr. Cezmi Eraslan hocamızı misafir eyledik.

Vefa Lisesi Tarih ve Tabiat Kulübü

Nis

Vefa Lisesi Tarih ve Tabiat Kulübü öğrencilerimiz, kulüp danışmanı Tarih Öğretmenimiz Mehmet Akif Bal´ın danışmanlığında, Kabataş Erkek Lisesi´nde 8-9 Nisan 2017 tarihinde düzenlenen uluslararası "1. Büyüten Tarih Öğrenci Sempozyumu"na katıldı. "Osmanlı Dönemi Alman Okulları" başlığı altındaki bildirileriyle sempozyuma katılan öğrencilerimiz,  katıldıkları sempozyumda okulumuzu ve kulubümüzü başarıyla temsil ettiler. Danışman hocamızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Nis

Vefa Lisesi Kız Voleybol Takımı 2016-2017 Şehit Ömer Halisdemir Okul Sporları Sezonunda tüm rakiplerini yenerek Fatih İlçesi şampiyonu olmuştur. Vefa Lisesi beden eğitimi öğretmeni Baki DUYUCU ve kız voleybol takımı sporcularımızı tebrik ederiz.

Mrt

Okul tanıma ziyaretleri ile ortaokul öğrencileri okulumuzu , programlarımızı ve kaliteli eğitim standartlarımızı daha yakından tanıma imkanı buluyorlar.

Mrt

2016-2017 Şehit Ömer HALİSDEMİR Okul Sporları Sezonu´nda Kız Basketbol Takımımız Fatih İlçe ikincisi olmuştur. Sporcularımızı ve Beden Eğitimi öğretmenimiz Özlem ÖZBAY´ı tebrik ederiz.

Mrt

İstanbul Medipol Üniversitesi ve Vefa Lisesi, ‘Okul-Sanayi İşbirliği İstanbul Modeli Protokolü’ çerçevesinde karşılıklı işbirliğini ve ortak anlayışı teşvik etmek ve geliştirmek amacıyla, eğitsel ve bilimsel işbirliğinde bulunmak üzere mutabakata varmışlardır.

Mrt

17 Mart 2017 Günü okulumuzda MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut´u ağırladık. Okulumuzun Girişimcilik Kulübünün organize ettiği bu seminerde; Erhan Erkut, öğrencilerimize kariyer planlama ve girişimcilikle ilgili bilgiler verdi. YGS ve LYS gibi sınavların tek başına öğrenci başarısını ölçmediğini ifade eden Prof. Dr. Erhan Erkut, 21.Yüzyıl yetkinliklerinin önemine dikkat çekti. Verdiği değerli bilgilerden ötürü kendisine teşekkür ederiz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü törenini yaptık. Edebiyat  öğretmenlerimiz Murat KISA ve Ahmet ŞAHAN danışmanlığında 10/A sınıfı öğrencilerince hazırlanan tören ecdadımıza şükran duyguları içerisinde izlendi.

Mrt

Törenlere Fatih Kaymakamı Ahmet ÜMİT ile protokolün diğer üyeleri,öğrenci,velilerimiz ve Vefa kuruluşları temsilcileri iştirak ettiler.Tören sonunda İstiklal Marşını Güzel Okuma,Resim,Şiir ve Kompozisyon dallarında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül töreni düzenlendi.Vefa Lisesi Orkestrası ve Korosu eşliğinde İstiklal Marşımız salondaki 450 tüm katılımcılar tarafından ayakta coşku ile söylendi.Vefalı büyük şair Mehmet Akif ve tüm şehitlerimiz şükran ve rahmetle bir kez daha yadedildiler.

Mrt

İstanbul Öğretmen Akademisi işbirliğinde müzisyen Hakan ÇETİNKAYA Okulumuzda "Anadolu Ritimlerinin Zenginliği" konulu bir söyleşi düzenledi.Sıradaki etkinlikler 22 Mart´ta  İlhami ATALAY ile "Sanat Daima",29 Mart´taAbdülkadir EMEKSİZ ile "Edebiyatın Gücü",05 Nisan´da İhsan ÖZER ile"Müziğimizin Geleceğe Taşınması"vd.

Mrt

Model Birleşmiş Milletler Konferansı Vefa Lisesi´nde 31 Mart 2017 tarihinde başlıyor.

Mrt

Lise ve Dengi Okullar Arası Okulumuz Edebiyat Zümresi tarafından Vefalı Reşat Nuri GÜNTEKİN ve Peyami SAFA adına öykü yarışması düzenleniyor.

Mrt

Öğrencilerimize yönelik ‘’Geleceğimi Planlıyorum’’ projemiz kapsamında, Vefa Lisesi olarak her yıl düzenlenen 12. Kariyer Günü etkinliğimiz, 10Mart 2017 günü 19 Üniversitenin katılımı ile gerçekleşti.

Mrt

Vefa Lisesi´nin tarihi ve kültürel özellikleri hakkında bilgi veren kitap çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Tarih öğretmenimiz ve araştırmacı-yazar Mehmet Akif Bal´ın, Vefa Kitaplığı serisi altında hazırladığı üç kitabın sonuncusu "İstiklal Marşı Armağanı" başlığıyla yayınlandı. Mehmet Akif Bal tarafından hazırlanan "Osmanlıdan Günümüze Vefa Liseli Simalar ve Vefa Lisesinden Hatıralar" başlıklı hacimli kitabın yayına hazırlanması ise sürüyor.